NEVŞEHİR(MHA) Türkiye genelinde olduğu gibi Nevşehir’de de büyükşehir belediyesi yasası ile nüfusları 2 binin altında kalan ve kapatılması planlanan belediyelerin umudu Anayasa Mahkemesi kararı ile son buldu.

Anayasa Mahkemesi nüfusu 2 binin altında kalan 559 belde belediyesini Mart 2014 seçimlerinde kapatarak köye dönüştüren yasanın iptal istemini reddetti. Bu beldeler önümüzdeki yerel seçimde artık köy tüzel kişiliğine geçecek ve belediye başkanı yerine muhtar seçimi için sandığa gidecek.

Nevşehir’de Acıgöl İlçesine Bağlı İnallı, Kurugöl, Avanos İlçesine Bağlı Akarca, Göynük, Mahmat, Sarılar, Topaklı, Derinkuyu İlçesine Bağlı Suvermez, Gülşehir İlçesine Bağlı Abuuşağı, Gümüşkent, Ovaören, Karacaşar, Tuzköy, Hacıbektaş İlçesine Bağlı Karaburna Ve Kızılağıl, Hacıbektaş İlçesine Bağlı Kızılağıl, Kozaklı ilçesine bağlı Kalecik, Kanlıca, Karahasanlı, Karasenir ile Ürgüp ilçesine bağlı Başdere ve Mustafapaşa belediyelerin kapanması planlanıyor.

Gülşehir ilçesine bağlı Karacaşar ile Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa kasabalarının turizm öncelikli yöreler arasında yer alıp almayacakları ise henüz belli değil.