İşte bu şok yaşanan olayın perde arkasında yaşanan gelişmeleri sizler için aralıyoruz:
İşte Başlıklar:
-Asla Kovma olayı gerçek değil...

-Görüşmemiz Gergin bir ortamda oldu.

-Önyargılı egosu yüksek…

-Bu İki husus için ziyaret ettim.

- Eğitimci 
idareci ve öğretmenlere yaptığı uslupla tüm eğitimcileri kırdığı ve incittiğini bir elçi olarak anlattım.

-Takvimlerimizi kaldırttı.

- Oda da Memur bu özel görüşmemize şahit oldu.



FİB Haber Merkezi olarak edindiğimiz bilgi ve iddialar şu şekilde idi
:  

“Türk Eğitim Sen Başkanı Mustafa Uğur  Yeni Milli Eğitim Müdürümüz Osman Şimşek’i ziyaret eder. Konuşmaları devam ederken odaya Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü personelinden biri girer ve o sırada Mustafa Uğur konuşmaya devam etmektedir, Mustafa Uğur’un lafı bitsin diye odanın içerisinde beklemeye başlar. Bunu fark eden Mustafa Uğur hışımla döner ve çık git ne bekliyorsun gibisinden bir laf eder. Bu durum karşısında neye uğradığını şaşıran Milli Eğitim Personeli ne yapacağını bilemezken Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek hiddetle elini masasına vurur ve ayağa kalkarak Mustafa Uğur’a defol odamdan, bu ne terbiyesizlik kabilinden laflar söyleyerek Mustafa Uğur’u makamından kovar…!”

İşte bu iddiaya taraflardan olayın birebir muhatabı ve  yaşayanlarından Sayın Türk Eğitimsen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur’a ulaşarak bu gündeme ilişkin iddiaların doğru olup olmadığını, ve oda da neler yaşandığını  bizzat kendisine soruyoruz…?
Türk Eğitimsen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur ‘a telefonla ulaşarak konu hakkında Milli eğitim Müdürü sayın Osman Şimşek ziyaretlerinde makam odasında neler yaşandığını sorduk….İşte Sayın Uğur’un FİB Haber Merkezimize konuya ilişkin gündem oluşturacak açıklamaları:
- Öncelikle FİB haber Merkezine bana bu fırsatı verdiği için teşekkür ediyorum.
- Konuya direkt girecek olursak ; -54 yaşındaki bir insan makamda nasıl yaklaşacağını nasıl davranması gerektiğini bilir.Biz şuana kadar  6 Vali ve onlarca Müdürle çalıştık.Şimdiye kadar hiç böyle bir olay yaşamamıştık.
- Biz Sayın Milli Eğitim müdürü Osman Şimşek’i iki ana başlıklı husus konusunda ziyaret ettik.
- Birincisi Sayın Müdürün talimatlarıyla kaldırılan Sendikamıza ait Takvimlerimiz bir diğer hususta özellikle Öğretmen ve  idarecilerimizi kırıcı aşağılayıcı ve eğitimcilerimizi bir ilkokul çocuğu gibi davranışları konusundaki üslubun Nevşehir milli eğitim camiasında yarattığı tepkiyi bizzat şahsına dile getirmek istedik. Bizimkisi sadece 3000 eğitimcinin temsilcisi olarak Bir Sendika’nın Şube Başkanı olarak Bu konuda kamuoyuna da yansıyan ve eğitim camiamız tabanındaki  büyük tepkiler konusunda ki hususları bir elçi vazifesi olarak şahsına iletmekti..Ki ,ben bu konuda öz eleştiri yaparak Sayın Başkanım böyle bir konuda bizi bilgilendirdiğiniz için size teşekkür ederim biz demek ki kendimizi iyi ifade edememişiz demesini beklerdik. Bunu da bir güzel örnekle ifade etmek isterim. Bir önceki  Değerli Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Sayın Abdulgafur Büyükfırat ile bir ilçe okul ziyaretinde kendisini bir öğrencinin tanımaması üzerine o minik öğrencinin başını sıvaşlayarak bir baba şefkatiyle gösterdiği tepki aynen şöyleydi: Aslında burada beni tanımamak senin değil kendimi tanıtmadığım tanıtamadığım için burada ben kabahatliyim.Senin bir suçun yok yavrum.Bu suç benim diyerek mütevaziliği ve üslubu ile bizlere güzel bir örnek olarak tüm eğitimcilerimizin gönlünü kazanmıştı…”
- Şimdi gelelim o gün Milli eğitim Müdürlüğü ziyaretimizde yaşadıklarımıza…
- Bir elçi vzifesiyle geldiğimiz ve görüştüğümüz Sayın Osman Şimşek’e daha önce görev yaptığınız Hatay Milli eğitim müdürü iken Türk eğitimsen Hatay şubesi ile yaşadıklarınız hepimizin malumu düne sünger çekerek Nevşehir de yeni bir sayfa açalım istiyoruz.Şuan öğrendiğimiz kadarıyla Nevşehir de göreve başlamanız sonrası Türk eğitimsen sendikamıza ait takvimlerimizin tamamının kaldırılması talimatı vermişsiniz.Biz bu konudan hoşnutsuzluğumuzu size ifade etmek istiyorum.Zira bu yıla kadar gerek bizim gerekse diğer sendikaların Takvimleri asılıyor ve bu konuda hiçbir problem yaşamıyorduk.Acizane bu talimatınızı yeniden gözden geçirmenizi ve takvim asılmasına müsaadelerinizi bekliyoruz. Aksi durumda Takvimlerin asılmamamsı talimatınızı bir devlet kurumu üst amiri olarak yazılı bir hale getirirseniz.Biz de Sendikal haklarımız çerçevesinde bu yazılı talimatınıza ilişkin hukuki ve yasal zeminde hukuki haklarımızla mücadele edelim dedim.
Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek te,Evet bütün sendikalara ait takvimlerin kaldırılması talimatını ben verdim. Burası bir devlet kurumu burada sendikaların işi olmaz. Sendikaların burada reklam yaparak ayrışmasına müsaade edemem.Tüm vatandaşlarımız  buraya gönül rahatlığı ile girip hizmet alsınlar dedi.
Bende Bu görüşme bitmiştir kalkıyorum dedim. Sayın Şimşek’te elimden tutup gitmeme müsaade etmeyerek biraz dur benimde anlatacaklarım var dedi.
İşte tam bu konuşmalar sürerken,  (görüşmemiz yaklaşık bir saat aşkın sürdü) tüm bu konuşmalarımıza Oda’ya giren Bir memur da şahit olmuştu.Bende ona odadan çıkmasını istedim. Zira bu konuşmalar mahrumiyet içeren özel bir görüşme idi.Bir tarafta Devleti temsilen Sayın Şimşek öte tarafta Sendika adına eğitimcileri temsilen bir temsilci başkan sıfatıyla bir Başkanca yapılan özel bir görüşme idi. 
İşte Benim Memura Odadan çıkmasını söylemem üzerine Sayın Müdür Şimşek Ayağa kalkarak; -  Benim Memuruma müdahale edemezsin dedi. Birden Güppp diye Ani bir ses duydum Haşimle masasına yumruğunu vurmuştu…
-Bende Müdür beyin masasına vurdum…Devletin masasına vuramazsın. Dedim. Ve odadan görüşme bitmiştir diyerek ayrıldım.Asla öyle Kovma olayı falan yok… Kovma olayı Kesinlikle yalan uydurma böyle bir şey söz konusu değil …!
Uğur: -Durum tamamen bundan ibarettir.Oda da bunlar konuşulmuş ve bunlar yaşanmıştır…
Şahsım ve sorumlusu olduğum Sendikam ve eğitim camiası adına yaşananları asla tasvip etmiyorum.
Ve şunu buradan ifade etmek isterim ki;  Nevşehir Eğitim tabanında yaşanılan ve tepkilere yol açan Öğretmen ve idarecilerimize  küçük düşürücü eli cebinde ilkokul çocuğu gibi sorularla davranış  ve tutumları ile bu tür yaklaşımları  asla tasvip etmiyoruz.Sayın Milli Eğitim Müdürü Osman  Şimşek’in toplantılardaki üslubu çok sert ve kamuoyuda böyle görüyor dedi…

FİB Haber Merkezi olarak Nevşehir eğitim camiasında gündem oluşturan bu konuyu sizlere en doğru bir şekilde aktarmaya çalışıyoruz.İlk olarak Kamuoyunda konuşulan iddialar ve bu iddialara ilk olarak Türk Eğitimsen Nevşehir Şube Başkanı Sayın Mustafa Uğur un açıklamalarını yansıttık.Şimdi söz Sayın Nevşehir Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Osman Şimşek te…
Hafta sonu olması hasebiyle tatil oluşu ve Sayın Şimşek’in cep telefonu elimizde olmadığı için kendilerinin düşüncelerini ve açıklamalarını her türlü söz hakkı saklı kalmak üzere Pazartesi gününe bırakıyoruz.Sayın Nevşehir Milli eğitim müdürümüz Osman Şimşek in konu hakkında ki açıklamalarını da sizlerle noktası virgülüne dokunmadan sizlerle paylaşacağız.

Ve FİB Haber Merkezi olarakUmuyoruz ve ümit ediyoruz ki,Nevşehir Eğitim camiasında bu tür tartışmalar bir daha yaşanmaz ve tatlıya bağlanır...