NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de esnaf ve sanatkar odalarında seçimler başladı. Oda seçimlerinde dikkat çeken ayrıntılardan biri de 20 yılı aşkın bir süredir oda başkanlığı görevini sürdüren isimlerin tekrar aday olup olmayacakları ve seçim sonrasında yeniden koltuklarına oturup oturamayacakları konusu.

Nevşehir il merkezindeki 11 esnaf ve sanatkar odası içerisinde uzun yıllar oda başkanlığı görev yapan isimlerden Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Cengiz Taşhan, Bakkal ve Bayiler Odası Başkanı Yaşar Göncü, Madeni İşler ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Pınarbaşı’nın yeniden aday olacakları belirtildi.

Öte yandan ilçelerde ise uzun yıllar oda başkanlığı görevinde bulunan Acıgöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bayram Ali Adıgüzel, Avanos Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Körükçü, Ürgüp Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Ulusoy, Kozaklı esnaf ve sanatkarlar odası başkanı Cahit Yalçın’da yeniden bu göreve talip.

20 Yıl ve daha üzerinde süreyle oda başkanlığı görevinde bulunan bu isimlerden hangilerinin tekrar göreve seçileceğini ise Şubat ayı sonuna kadar tamamlanması beklenen oda seçimleri gösterecek.

Bu isimler arasında Merkez Bakkal ve Bayiler odası başkanı Yaşar Göncü ile Kozaklı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cahit Yalçın’ın karşısına daha şimdiden birer rakip liste çıkmış durumda.