Tüketici Hakları Derneği 12. Olağan Genel Kurulu düzenlendi. Genel Kurul açılışında Genel Başkan Turhan Çakar’ın yanı sıra Çankaya Belediye Başkan Aday Adayı Bekir Ödemiş’de konuşma yaptı.

Genel Başkan Turhan Çakar’ın konuşmasında öne çıkanlar şu şekilde oldu ; 

Tüketici hakları çalışan, engelli, çocuk, kadın ve hayvan hakları ile içi içedir. İçinde bulunduğumuz hareket tencere tava hareketi değildir. İnsanların mutlu bir şekilde yaşamalarını amaçlayan harekettir.

Kent ile kır arasında sorunlar var. Üretim ve tüketimin tüketici haklarına göre belirlenmesi gerekmektedir. Günümüzde çiftçinin yok olması pahasına ithalatçı konumuna düştük. Bu tüketici haklarına aykırıdır. İthal ediyoruz, sağlığımızı, çocuklarımızı, geleceğimizi tehlikeye atıyoruz. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne karşı açtığımız ulaşım, su, şehir içi servisler ile ilgili davaları kazanmamıza rağmen uygulamıyorlar. Türkiye’ye yem olarak giren GDO’lu ürünlere karşı açtığımız davaları kazandık. ODTÜ’de yapılan ulaşım haksızlıklarına karşı açtığımız davaları yeni kazandık. Bizler tüketiciyi korumak için bu görevdeyiz, fakat yasaların sahipleri bizi dinlemek için randevu dahi vermiyor. Atatürk Orman Çiftliği’nin yok edilişinin kurdelesini kesiyorlar. Tüketici haklarına baştan sona aykırı davranıyorlar. Dilerim iktidar ve yerel yönetimler halkın lehine olan tüketici haklarına en kısa zamanda sahip çıkmak adına somut adımlar atarlar.

Çankaya Belediye Başkan Aday Adayı Bekir Ödemiş’in ise konuşmasından öne çıkan satır başları şu şekilde ;

1991’de kurulan bu derneğin 11 bin üyesi var. İsterdim ki bu rakam 11 bin değil 11 milyon olsun. Bu sayıyı arttırmak hepimizin elinde, hep birlikte daha fazla çalışmalıyız. Yine de zor koşullarda bu derneği bugünlere getirenlere teşekkür borçluyuz. 

Tüketici Hakları Derneği yılda 50 bin tüketici şikayeti almaktadır ve bunların çoğu yerel yönetimler ile ilgilidir. Halkla iç içe ve halkımızın sorunlarını kendi sorunu gören belediye anlayışı ile yılda 50 bin şikayeti en aza indirgemek yerel yönetimlerin en önemli görevlerindendir. Bunun için de tüketici hakları derneği ile aktif işbirliği önem arz etmekdedir. 

Tüketici Hakları Derneği’nin demokrasi akedemisi gibi çalışması günümüzde yaşanan demokrasi çıkmazında çözümün parçası olacaktır.