NEVŞEHİR(MHA) Şuurlu Öğretmenler Derneği İl Başkanı Mustafa Aydemir, TV Dizilerinin toplumu yozlaştırmaya devam ettiğine dikkat çekti.

100’e yakın kalitesiz TV dizilerinin, kontrol edilemeyen internet ve ahlak dışı yayınları sermaye edinmiş basın yayın varlığının unutulmaması gerektiğine dikkat çeken Şuurlu Öğretmenler Derneği İl Başkanı Mustafa Aydemir, bu konuya acil tedbir alınmasını istedi.

İmamlığı ve İmamları hafife alan Kertenkele isimli dizinin en kısa zamanda yayından kaldırılması gerektiğine işaret eden Aydemir, “Son yıllarda ülke gençliği giderek içkinin ve uyuşturucunun esiri haline gelmiştir. Yaşadığımız toplumda boşanmalar artmış, aileler dağılmış, gençler ahlâksızlıkta haddi aşmış, içki, sigara, uyuşturucu ve uçucu madde bağımlılığı gibi olumsuz davranışlar artmış durumdadır. Bu durumun altında yüze yakın kalitesiz TV dizileri, kontrol edilemeyen internet ve ahlak dışı yayınları sermaye edinmiş basın yayın varlığı unutulmamalı ve acil tedbir alınmalıdır. Televizyon dizilerinde milletimizin inanç değerleri ile alay etmekten vazgeçilmelidir. İmamlığı ve imamlarımızı hafife alan "Kertenkele" isimli dizi ve benzer diziler en kısa zamanda yayından kaldırılmalıdır. Birçok TV dizilerinde birbirlerini ayartmaya çalışan kızlı erkekli öğrenciler örnekleştirilmektedirler” dedi.