Öğrencilerimizin Kadrajından ‘Gün Doğumundan Gün Batımına Kapadokya’

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Hacı Bektaş Veli Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarımı Programı öğrencilerine yönelik Temel Fotoğraf dersi kapsamında Kapadokya gezisi düzenledi.

Sabahın ilk ışıkları ile yola çıkan ve Göreme panoramada hava balonlarının fotoğraflarını çeken Üniversitemiz Hacı Bektaş Veli Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarımı Programı öğrencileri daha sonra Göreme, Paşabağ, Zelve Açık Hava Müzesi, Avanos, Uçhisar Kalesi ve Ürgüp’te bulunan farklı doğal güzelliklerin fotoğraflarını çekti.

Gezide Kapadokya’nın doğa ile iç içe güzelliklerini fotoğraflayan ve bölgeyi daha yakından tanıma şansı elde eden öğrencilerimiz, geziden önce ders kapsamında fotoğraf çekimi için hazırladıkları Üniversitemizin ve Hacı Bektaş Veli Meslek Yüksekokulunun kısaltması olan NEÜ HBMYO harflerinden düzenlemeler yaparak Kapadokya’da fotoğraf çekimi yaptılar. Gün doğumundan gün batımına kadar gerçekleştirilen geziye katılan öğrencilere günün farklı zamanlarında fotoğraf çekimi hakkında teorik bilgi verilirken aynı zamanda uygulama yapma fırsatı yakaladılar. Düzenlenen gezi Kapadokya’nın güzelliklerini NEÜ HBMYO harfleri ile harmanlayarak fotoğraflarını çeken öğrenciler için öğretici farklı bir deneyim oldu.