Nevşehir İl Müftülüğü tarafından başlatılan Yaz Kur’an Kursları devam ediyor.
Nevşehir Merkez Hacı Asım ve Nimet Dirikoç Kur’an kursunu ziyaret eden İl Müftüsü Yakup Öztürk, Yaz Kur’an kurslarının yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi.
Okulların kapanması ile birlikte, 20 Haziran ve 26 Ağustos 2016 tarihleri arasında uygulanan Yaz Kur’an Kursu, Merkez, Kasaba ve köylerde bulunan bütün cami ve Kur’an kurslarımızda devam ediyor.
Çocukların yoğun ilgi gösterdiği kurslarda eğitimler, haftada beş gün ve üç saat olarak veriliyor.
Ziyarette konuşan İl Müftüsü Öztürk öğrencilere; “Sizleri tebrik ediyorum. Yaz tatilinizi en güzel şekilde değerlendiriyor, Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’i okumayı öğreniyorsunuz.  Bu arada her Müslüman’ın bilmesi gereken namaz, abdest, gusül, teyemmüm gibi ibadet, Allah’a Meleklerine, Peygamberlerine, Kitaplarına, Kadere ve Ahiret Gününe iman gibi itikat bilgilerinizi de öğreniyorsunuz. Allah’ın evi olarak tabir edilen camide Allah’ın misafiri oluyor, edep ve terbiye kurallarını da öğreniyorsunuz. Sizi bu kurslara gönderen anne-babanıza, emek veren hocalarınıza teşekkür ediyorum. Bu fırsatı iyi değerlendirmenizi ve öğrendiklerinizi uygulamanızı istiyorum. Yani ahlaken olgunlaşmanızı istiyorum” diye konuştu.