Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Uğur, öğretmenlerin yılın 364 günü siyasiler tarafından kıyıma uğratıldığını vurguladı.

Şube Başkanı Mustafa Uğur; "Siyasi iktidarlar ve onların güdümündeki tüm sivil toplum kuruluşları tarafından yılın 364 günü kıyıma uğratılan, üzerine oyunlar oynanan, ekonomik ve sosyal alanlarda geriye götürülen öğretmenler 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde basında samimiyetsiz açıklamalar ile adet yerini bulsun tavrı takınanlardan bıkmıştır" dedi.

 

Türk Eğitim-Sen tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesinde öğretmenlerin ekonomik, sosyal ve mesleki sorunlarını tespit edebilmek amacıyla bir anket çalışması düzenlendiğini belirten Uğur, anket sonuçları ile ilgili de önemli bilgiler paylaştı. Uğur; "23 bin 562 eğitimcinin katılım gösterdiği anket sonuçlarında öğretmenlerin % 93.9'u kredi kartı batağında, ankete katılanların % 24,8'inin bankalara 50bin TL'den fazla borcu var, ankete katılanların % 32,8'i borçları nedeniyle herhangi bir malını kaybetmiş kısacası hükümet politikaları yüzünden yok olmaya terk edilmiştir" dedi.

 

Öğretmenlerin ekonomik alanda olduğu kadar sosyal ve çalışma hayatında da negatif değerler ile karşı karşıya kaldığını belirten Uğur; "Ankete katılanların %97,2'si yönetici atamalarının hakkaniyetle yapılmadığını, % 58,1'inin ise il içi öğretmen rotasyonuna karşı olduğunu, %71'i ise öğretmenlerin toplumdaki itibarlarının hiç iyi olmadığını düşünüyor. Ankete katılanların % 77,1'i okullarda can güvenliği olmadığını, %26,8'i ise öğretmenlik dışında ek işler yaptığını belirtiyor. Anketin en önemli sorusu olan "Size göre Türkiye için en büyük tehdit nedir?" sorusuna ise eğitimcilerin % 42,8’i ise adam kayırmacılık ve kadrolaşma cevabını veriyor."

 

Uğur sözlerine şu şekilde devam etti; "Tüm bu sonuçlara baktığımızda 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde sırf göz boyamak adına açıklamalar yapan ama ne mecliste ne de tüm bu durumlar adına iyileştirme yapabilecek mecralarda hiçbir çalışma yapmayan beceriksiz siyasilere ve onların arka bahçelerine yeter artık diyoruz. Eğitimciler hiç kimsenin yükselmek için kullanacağı basamak değildir. Kapılar ardında Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'e hakaretler edip, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Atatürk üstünden mesaj vermeye çalışan gizli giden düşmanların samimiyetsizliğinin bütün eğitimciler farkındadır. Biz öğretmenler 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde buruk bir kutlama yapacak olsak da bugün bir kez daha okullarda yetişen bu ülkenin geleceğine Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini okutarak gerçekleri bir kez daha gür bir sesle öğreteceğimizden kimsenin şüphesi olmasın diyor, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyoruz."