AK Parti uyum yasalarını çıkarmadan önce, referandumda yorulan milletvekillerinin dinlenmesi, TBMM’de halen süren tadilat , hem de milletvekillerinin seçim bölgelerine giderek teşekkür etmeleri için Meclis'in çalışmalarına ara verdi.

AK Parti içinde daha önce yapılan değerlendirmede, bir haftalık ara verilmesi konuşulmuştu. Ancak bu süre 2 Mayıs’a kadar uzatıldı. Milletvekilleri, 23 Nisan Pazar günü Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, TBMM’nin kuruluşu yıldönümü için özel oturuma gelecekler.

Özel oturumun ardından, akşam resepsiyon verilecek. Resepsiyona, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı belirtildi.

Öte yandan TBMM 'de Genel Kurulu 84. birleşim çalışmaları sonrası açıklamada bulunan TBMM Divan Katip Üyesi ve  AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Tunceli'de sabah saatlerinde düşen helikopterdeki şehit olan 12 personelimiz için taziye mesajı yayınladı.
Açıkgöz mesajında: 'Tunceli'nin Ovacık ilçesinde bu sabah saat 11.40 civarında düşen helikopterde 12 şehidimiz olduğu haberini büyük bir üzüntü ile öğrendim. Bu elim kazada şehit olan 7 polis, bir hakim, bir asker ve 3 askeri personelimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve Türk milletine başsağlığı diliyorum. Acımız çok büyük...' ifadelerine yer verdi.