NEVŞEHİR(MHA) Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonuna bağlı Türk Eğitim-Sen Şube başkanlığı ilimiz genelindeki okul müdürleri atamalarıyla ilgili hukuki hak arayışını sürdürüyor.


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Uğur, “Görevden alınan okul müdürlerimiz ile ilgili hukuki, idari çalışmalarımız ve mücadelemiz devam etmektedir. Görevden alınan okul müdürlerimiz ile ilgili hukuki , idari çalışmalarımız ve mücadelemiz devam ederken , İdare mahkemesinin üyelerimiz lehine verdiği karalar çerçevesinde, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü 12.10.2015 tarihi mesai sonrası görevden alınan okul müdürleri ile ilgili taslak  bir değerlendirme listesi yayınlamış ve bilgi paylaşmıştı. Şube binamızda  hem yayınlanan taslak değerlendirme listesini,  hem de ileri ki günlerde değerlendirilmesi gereken hususları  ele alınan  bir toplantı gerçekleştirilmiştir.

Şube başkanımız Mustafa Uğur başkanlığında yapılan toplantıya il geneli görevden alınan okul müdürleri ve şube yönetim kurulu üyelerimiz katılmışlardır. Toplantı süresince   mevzuat çerçevesinde hukuki ve teknik tüm hususlar  masaya yatırılarak  tüm üyelerimizin  görevlerine iadesine  kadar  hukuk mücadelesine devam kararı alınmıştır. Bilindiği üzere 12.10.2015 tarihinde yayınlanan 20 kişilik Türk Eğitim-Sen üyesi görevden alınan  okul müdürleri içerisinden  9 üyemiz okul müdürünün , görevlendirmeye esas olan 75 puan ve üzeri not  aldıkları yayınlanmıştır. Yayınlanan liste  sonucu 11 okul müdürü üyemiz ve halen İdare Mahkemesinde davası devam eden 1 okul müdür üyemiz olmak üzere toplam 12 üyemizin mağduriyetleri ve kayıpları devam etmektedir” dedi.