2013-2014 okul sporları faaliyetleri arasında yer alan Futsal Genç Erkekler ve Genç Kızlar müsabakalarına 10 erkek ve 8 bayan takımı toplamda ise 18 okulun katılımıyla gerçekleştirilen Futsal Genç Erkekler ve Genç Kızlar müsabakalarının finali ve Okul Sporları Güreş Müsabakaları Damat İbrahim Paşa Spor salonunda yapıldı.

Finalin oynandığı müsabakada erkekler kategorisinde Ürgüp Lisesi birinci olurken, Futsal Genç Kızlar kategorisinde ise Nevşehir Ticaret Meslek Lisesi birinci olurken, Yıldızlar 15-16 yaş, gençler 15-16 yaş ve gençler 17-18 yaş arası Okul Sporları Güreş Müsabakaları da sona erdi.  Oynanan karşılaşmayı Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Şube Müdürü, Katılan Okul Müdür ve Müdür Yardımcıları, beden eğitimi öğretmenleri ve takımlarını desteklemek için gelen çok sayıda öğrenci izledi. Oynanan final müsabakası sonrasında, müsabakalarda derece elde eden okul takımlarına kupalarını, Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Şube Müdürü ve okul müdürleri verdi.

Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Mustafa ÜNLÜER “Okul Sporları faaliyetlerinde yapılan her branşlara yoğun katılımların olması bizleri mutlu ediyor. Öğrencilerimizin spora olan başarılarını bizlere göstermelere ayrı bir mutluluk veriyor. İlimiz adına yapılan farklı farklı branşlara katılan bütün okul müdürlerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyor. Sporcularımızı ise tebrik ediyor başarılarının devamı diliyorum” dedi.

Dereceye giren okul sıralamaları şu şekilde;

Genç Kızlar Futsal

1.     Nevşehir Ticaret Meslek Lisesi

2.     Toki Kız Meslek Lisesi

3.     Derinkuyu M. Ekmekçi Anadolu Lisesi

4.     Avanos Lisesi

Genç Erkekler Futsal

1.     Ürgüp Lisesi

2.     Nevşehir Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi

3.     Anadolu Öğretmen Lisesi