Ürgüp İlçe merkezi ve Ürgüp’e bağlı bazı köylerde yeni eğitim öğretim dönemi için onarım, bakım ve boya çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Çalışmalar kapsamında;Hacı Ahmet Toksöz İlköğretim Okul Müdürü Mustafa Fidan’dan derlediğimiz bilgilere göre, Hacı Ahmet Toksöz İlköğretim Okulunda iç -dış cephe boyası ile mantolama ve onarımının Okulu yaptıran aile fertlerinden Sebahat Toksöz tarafından karşılandığı, "eğitim ve öğretim kurumlarında 2013-2014 eğitim öğretim yılı 16 Eylül 2013Pazartesi günü başlayacak. Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin eğitim ve öğretime hazırlanması 09-13 Eylül 2012 tarihleri arasında yapılacak."Hacı Ahmet Toksöz İlköğretim okulunda okulun başlayacağı tarihe kadar öğrenciler için her şey hazırlanmış hale getirilecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan Ürgüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş Özdemir, yeni eğitim-öğretim yılı başlamadan önce okulların fiziki durumlarının iyileştirilerek, öğrencilerin mağdur edilmeden eğitime hazır hale getirileceğini söyledi. “Eğitim bizim önceliklerimiz arasında bulunan bir konu. Çocuklarımızın daha iyi bir eğitim almaları için bütün imkanları kullanmak zorundayız. Okullar açılmadan önce bütün okullarımızı elden geçirerek imkanlar ölçüsünde iyileştirme çalışmaları yapmaktayız." dedi.

Yine İlçe genelindeki okullardan Anadolu Lisesinin iç ve dış cephelerinin boyattırıldığı, Anadolu Öğretmen Lisesinin boyasının tamamlandığı, TÜREM’in yakın bir zamanda boya ve tadilatının yapılacağı belirtildi.

Bunun yanında bütün köy okulların elektrik ve su tesisatlarının gözden geçirildiği, çatı onarımlarının yapıldığı, bazı okul bahçelerine Ürgüp Belediyesi iş birliği ile kilitli parke taşı döşendiği ve boya ile diğer inşaat malzemeleri taleplerinin karşılandığı belirtildi.

İlçe Kaymakamı Tuğba Yılmaz’da Öğrencilere başarılı bir ders yılı temenni ederek "Öğrencilerimize daha iyi şartlarda eğitimlerini sürdürmeleri için onlara ortam ve imkan hazırlamak bizim görevimizdir. Derslerine çok çalışmak ise öğrencilerimize kalıyor” dedi.