Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Uğur, mesajında Cumhuriyet'in ahlaksal erdeme dayanan bir yönetim biçimi olduğunu vurguladı.


Mustafa Uğur açıklamasında; Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu kanısı ile 90. yılına eriştiğimiz Cumhuriyetimizin bizlere sağladığı coşku ve hürriyeti bir kez daha kutlamaktan gurur duyuyoruz.

 Fakat bilinmelidir ki, Cumhuriyet yönetiminin tüm vatandaşlarımızı yasa önünde eşit sayması fikrini algılayamayan yönetici vasıflı kimselerin son dönemlerde uygulamaya koyduğu yasalar, yapmış olduğu açılımlar ve halkımızın onaylamayacağı şekilde milli ve manevi bütünlüğümüzü zedeleyen şer odaklı ada görüşmeleri bizleri derinden üzmektedir. Elinde, dilinde, kalbinde Türklük ahlak ve fazileti var olan milletimiz kimi zaman monarşi, kimi zaman ise oligarşi sisteminin uygulamaları ile karşı karşıya kalmıştır. Kürtçe'nin okullarda ikinci resmi dil olarak okutulması için dayatılmaların varlığının sürdürüldüğü, özel okullarda Kürtçe eğitimin önünün açıldığı, Andımız'ın kaldırıldığı, alfabenin tartışmaya açıldığı bir Türkiye'de Cumhuriyet'e karşı sözde Cumhuriyetçilik yapma fikri ancak ve ancak bölünmenin ayak sesleridir. Yapılan uygulamaların zararının farkına varılması adına bu bayram gününün uyanışa vesile olmasını Cenab-ı haktan niyaz ederim.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, emperyalizme karşı mücadele etmiş, var olma kavgasını cansiperane vermiş şanlı ulusumuzun Cumhuriyet Bayramı’nı kutlar, saygılar sunarım.