Ombudsmanlar Mehmet Elkatmış ve Serpil Çakın, 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası olması nedeniyle Çubuk Abidin Yılmaz Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile Saray Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Ziyarette, KDK Uzmanlarından Ayşe Zararsız, Gülhan Özkoç, Mehmet Akif Süslü ile Mustafa Aydın Ertunç da bulundu.

 

İlk ziyaret Çubuk Abidin Yılmaz Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne yapıldı. Ziyarette, Çubuk Eski Belediye Başkanı Lokman Özden de bulundu. Huzurevi yetkilileri ile görüşen Mehmet Elkatmış ile Serpil Çakın, huzurevinin işleyişi ve faaliyetlerine ilişkin genel bilgiler aldı.  Müdür Emin Tamtürk eşliğinde huzurevi sakinlerinin odaları ziyaret edildi. Huzurevi sakinleri ile tek tek sohbet eden Elkatmış ve Çakın, yaşlıların genel sıkıntılarını ve memnuniyetlerini dinledi. Hoş sohbetlerin ardından huzurevi yemekhanesi, rehabilitasyon salonları ve etkinlik atölyeleri incelenerek huzurevi personelinden bilgiler alındı.

 

KDK Heyeti ikinci ziyaretini Saray Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Müdürlüğü’ne gerçekleştirdi. Müdür Bekir Demiryılmaz’dan çalışma faaliyetlerine ilişkin bilgiler alınarak çocukların sıkıntıları ve beklentilerine yönelik fikir alışverişinde bulunuldu. Elkatmış ve Çakın, Sevgievinde kalan çocukları evlerinde tek tek ziyaret etti.

 

Elkatmış ve Çakın, Huzurevi ve Sevgievi personeline fedakâr ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.