NEVŞEHİR(MHA) Ülkemiz gündeminin sık değiştiğine dikkat çeken Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Özdemir, ülke insanının daha özgür ve demokratik bir ülkede yaşama isteklerin göz ardı edilmemesi gerektiğine dikkat çekti.

Başka Ak Parti iktidarı olmak üzere mecliste bulunan bütün siyasi partilerin ülke insanına yeni bir anayasa konusunda 2011 Seçimlerinde söz verdiklerini hatırlatan Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Özdemir, ülkenin asıl gündem konusunun yeni anayasa olması gerektiğinin altını çizdi.

Son genel seçimlerden bu yana anayasanın bazı maddelerinin değiştirilmesine rağmen bunun yeterli olmadığını ve yeni anayasa çalışmalarına bir an öncelik verilmesi gerektiğini vurgulayan Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Özdemir, “Yeni anayasa ülkemizin birinci önceliği olmalı. Ülkemizde acilen yeni bir anayasaya ihtiyaç var. Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen olarak yeni anayasa konusunda geçtiğimiz süreçte önemli çalışmalarımız oldu. 50 bin kişinin katıldığı bir anket yaptık. İnsanımızın yeni anayasadan beklentilerini Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Meclis başkanımıza kadar ilettik. Referandum sürecinde de anayasanın tamamen değiştirilmesi gerektiğine dikkat çektik. 2 yıldır yapılan çalışmalarda bir arpa boyu mesafe alınamadı. Yaşanan bu sürecin ardından ülkemizin demokratikleşme ve özgürlük manasında geriye gitmesinden endişe ediyoruz. İnsanı merkezine alan yeni bir anayasa bir an önce hazırlanmalı. Gerekiyorsa referandum olasılığı da düşünülmeli. Bu konuda siyasetçilerin ülke insanına ciddi bir sorumluluğu taşıdığını düşünüyorum” diye konuştu.