Ankara’nın sembollerinden biri olan Atakule ile Nevşehir merkez ilçeye bağlı Nar kasabasındaki ayaklı su deposunu kıyaslayarsak uzaktan birbirine ne kadarda çok benziyorlar.

Ama aslında her manada biribirinden çok büyük farklılık arz ediyor...

Türkiye’nin ikinci Ankara’nın ise ilk AVM’i olan Atakule’nin bir başka benzeri de Nevşehir de Nar kasabasındaki su deposunun bulunduğu noktaya ne güzelde yakışır öyle değilmi ?

Eğer ki Fransa nın artık milli sembolü olan hatta ekonomi ve turizm manasında ülkeye büyük değer katan ve sadece demir yığınlarının oluşturduğu Paris Eyfel Kulesi yada başkent Ankara nın sembolü olan Atakulesi varsa bizde Nar su deposu olmasın ama Nevşehirimize yakışır bir Kule ile Kapadokya ya sembol olacak ve turizme destek veren bir çalışma yapamazmıyız sorusunu hemen aklımıza geliyor...

www.fibhaber.com olarak Bizden öneri bizden sadece söylemesi...

İşte konu hakkında vatandaşlarımızın düşünceleri ise şöyle...

Nevşehir merkez ilçeye bağlı Nar kasabasında miadını doldurmuş ve görüntü kirliliğine sebebiyet veren ayaklı su depolarının yıkımı için düşüncelerini FİB Haber Merkeziyle paylaşan okurlarımız Ankara nın Atakulesi varsa bizimde Nar kasabasının ayaklı su deposu kulesi var diyerek yarı esprili bir şekilde artık bu eskiyen su deposunun kaldırılmasını arzu ediyorlar.

Estetik açıdan görüntü kirliliği veren ayaklı su depolarının kaldırılması gerektiğini söyleyen vatandaşlar,eğer mümkünse bu görüntü yerine örnek olarak Atakule nin yeni projelendirilen görüntüsüyle oluşan farklı bir projeyle hem Nar kasabasına hem Nevşehir ve hemde Kapadokya 
silüetine yakışır bir Kule oluşturulabilir önerilerinde bulunuyorlar.

Koruma Kurulunu göreve davet ediyoruz...
Artık yerelde olsun bürokrasi yada siyasi manada yapılan çalışmalarının teknolojiye ayak uydurmasının lazım geldiğini vurgulayan Vatandaşlarımız, bundan 15 – 20 yıl öncesine kadar ayaklı su depolarından bir çok anadolu şehrinde olduğu gibi ilimiz de ve diğer yerleşim birimlerinin su ihtiyacının karşılandığını belirterek, bugün değişen ve gelişen teknoloji ile artık ayaklı su depolarının miadını doldurduğunu dile getirdiler.

Türkiye genelinde Ayaklı su depoları birer birer yıkılıyor diyen vatandaşlarımız artık Işıl ışıl parlayıp şehri tamamalayacak orjinal bir Kule ile Nar kasabası çok cazip ve ilginç görünümüyle muhteşem bir sembol teşkil edebilir diyerek ortaya çok orjinal bir fikir koyuyorlar.

Bizde FİB Haber.Com olarak öncelikle Başta Yerel Yönetimler olmak üzere tüm yetkilileri ve 
Koruma Kurulunu göreve davet ediyoruz...

Ve tüm okurlarımız için Bize her yer Nevşehir bize her yer Atakule , Şanselize diyerek konuylada tamda uygun güzel bir parçayı sizlerle paylaşıyoruz... Gelin hep birlikte dinleyelim...
Ankara’nın Dikmen’inin meşur olmuş şarkısı bize her yer şanzelize dinleyin.

Bize Her Yer Şanzelize Şarkı Sözleri
Parise gidelim dedik konsolos vermedi vize,
Ula bebe akıllı ol bize her yer şanselize,
Yalan oldu bizim şengen dır dır eder yengen,
Fransızlar sözüm size bize her yer şanselize,
Oda kule bu da kule bizde de var atakule,
Eyfeli getirir dize bize her yer şanselize,
Angaradan olduk amma bize her yer şanselize,
Sakaryadan Tunalıya bize her yer şanselize

Oda kule buda kule biz de de var atakule

Eyfeli getirir dize bize her yer şanzelize