NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü, Ticari araçlar için kullanılan K Belgesinin Birlik bünyesinde de verilmesini istiyor.

Geçtiğimiz günlerde esnaf sanatkar odaları Başkanlar kurulu toplantısında konuyu AK Partili Nevşehir Milletvekillerine de ileten Birlik Başkanı İsmail Ördü, K Belgelerinin Esnaf odaları birliği bünyesinde de verilebilmesi için gerekli düzenlemenin yapılması talebinde bulundu.

Ördü konuya dair açıklamalarında; “Biz bu sorunumuzu bütün genel başkanlarımıza ilettik ama Sayın Vekillerimizin de bu konuda bizlere destek olabileceğini düşünüyorum. Bütün ticari araç işleten firmalar K Belgesi almak durumundalar. Bütün firmalarımızı Ticaret odasına göndererek K Belgesini oradan aldırmak bize zor ve ağır geliyor. Ulaştırma bakanlığı nezdinde gerekli girişimlerin yapılarak odalarımızın veya birliğimizin de K Belgesi verebilir duruma getirilmesini istiyoruz. Bugün Pazarcılar odasına üye bir işletmemize git Ticaret odasından K Belgesini al demek hiçte hoş olmuyor. Bu durum kurumlarımızın Prestiji açısından da son derece önemli bir durum” diye konuştu.