NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü, 20 Mart 2016 tarihinde gerçekleştirilecek olan Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığına ve yönetimine aday olduklarını açıkladı.

Düzenlediği basın toplantısında konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Birlik Başkanı İsmail Ördü, normal süresinden 1 yıl önce yapılmasına karar verilen seçime ilişkin düşüncelerini ve neden bu göreve talip olduklarını açıkladı.

Ördü, “Malumunuz olduğu şekilde esnaf ve sanatkarlar teşkilatımızın ilimizde 24 oda başkanlığımız var. Bunun dışında Ticaret Bakanlığımıza bağlı aynı üyelerimizin bir araya geldiği kredi kooperatiflerimiz bulunuyor. Bu kooperatiflerimizin her yıl mali genel kurulları olur. 4 Yılda bir yönetim ve denetim kurulu seçimleri yapılır. Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar kredi kefalet kooperatifimizin yönetimini ve denetimini geçtiğimiz genel kurulda seçmiştik. Ama yönetim kurulu bu yılki genel kurula seçim maddesi de koymuşlar. Normal süreden bir yıl önce seçim yapma kararı almışlar. Bir yazılı olan kurallar bir de etik kurallar vardır. Yönetim kurulu istediği zaman seçimi gündeme koyabilir. Fakat bildiğimizde bir anlayış var. Sizin zamanından önce seçim yapmanız için bazı gerekçeler olur. Örneğin yönetim kurulundan huzursuzluğunuz olur seçim kararı alırsınız. Yönetimde de denetim kurulunda da bir değişim yok. Muhalefet kanadından bir seçim talebi olur bu kararı alırsınız. Böyle bir şey de yok. Buraya talip olan kişilere hazırlık fırsatı vermeden, onların çalışmasına zaman vermeden bu kararın alındığına Baskın Seçim kararı alındığını düşünüyoruz. Oda başkanlarımızla ve esnaflarımızla yaptığımız istişarelerde bizim kredi kefalet kooperatifine aday olmamız istendi. Allah nasip olursa 20 Mart’ta yapılacak olan genel kurula talip olduğumuzu açıklıyoruz. Sizlerin aracılığıyla kooperatif ortaklarının tamamının katılımını beklediğimizi de buradan belirtmek istiyorum” dedi.