Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ördü, 2013 yılında Nevşehirin esnaf ve sanatkarlar için verimli geçtiğini belirterek 2014 yılının tüm esnaf ve sanatkarlara bol kazançlı bir yıl olmasını diledi.
Ördü açıklamasında Nevşehir'de 2013 yılı içerisinde 537 işyeri kapanırken buna karşın 844 yeni işyerinin de açıldığını ifade ederek "Geçtiğimiz yıllarda açılan ve kapanan işyeri sayısı birbirlerine hemen hemen eşit oluyordu. Uzun yıllar sonra yeni açılan işyeri sayısı ciddi oranda arttı. Buda sevindirici bir durum" dedi.

 Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ördü Birlik olarak 2013 yılında eğitim çalışmalarına büyük önem verdiklerini ve bu kapsamda düzenledikleri Girişimcilik eğitimlerinden 150, Hijyen eğitimlerinden ise 400 kursiyerin faydalandığını kaydetti.

2014 yılında da eğitim faaliyetlerine ağırlık vereceklerini vurgulayan Ördü,Ayrıca yıl içerisinde hem birlik hemde birliğe bağlı odaların belediye, üniversite ve diğer sivil toplum örgütleri ile bir çok ortak proje hazırladığını söyledi.

Ördü: "Artık esnaflarımız kabuğunu kırdı. Esnaf ve sanatkarlarımız hem teknolojiyi ve yenilikleri takip ediyor hem de sürekli kendisini geliştiriyor. Odalarımız ise esnaf ve sanatkarlarımıza daha iyi hizmet verebilmek için yoğun çaba gösteriyorlar" diye konuştu.

Esnaf odalarında her 4 yılda bir genel kurul gerçekleştirildiğini hatırlatan Ördü, 2014 yılı Ocak-Mart döneminde 24 oda da seçim yapılacağını da açıkladı. Mart ayında tamamlanması planlanan oda seçimlerinin ardından birlik seçiminin Mayıs ayının ilk haftasında yapılacağını ifade eden Ördü, kendisinin aday olup olmayacağı yönündeki soruya ise: "Şu an için böyle bir şey açıklamam doğru olmaz. Öncelikle odalarımız seçimlerini tamamlayacak ve sonrasında başkanlarımız ile oturup istişare yapacağız" şeklinde cevap verdi.