Ülkemizin orta noktasında yer alan kaliteli yatak kapasitesi, üstün hizmet anlayışı, organizasyon becerisi ve tarihi ve turistik mekânlarıyla tüm federasyonlarımızın ve kulüplerimizin gözde yeri olan Kapadokya, geçtiğimiz günlerde Okul Sporları Gençler ve küçükler Voleybol grup yarışmalarına ev sahipliği yaptı. Gelecek hafta Okul Sporları Yıldızlar Futsal grup birinciliği ileriki haftalarda Okul Sporları Satranç Türkiye Şampiyonası, Okul Sporları Basketbol ve Voleybol yarı finalleri ilimizde yapılacaktır.

            Hemen hemen her hafta bir veya birkaç Ulusal Organizasyona ev sahipliği yapan Nevşehir ili işletmecileri de bu duruma çok mutlu olmaktadır.

İl Müdürümüz Mustafa ÜNLÜER, “ İlimize turnuvaya katılmak üzere gelen takımlar hem maçlarını yapmakta hem de diğer zamanlarda Kapadokya’nın eşsiz güzelliklerini görme imkanı bulmaktadır. Amacımız artık daha büyük uluslar arası organizasyonlara ev sahipliği yapabilmek.” dedi.

4. GELENEKSEL TÜRK HALK MÜZİĞİ YARIŞMASI ELEMELERİ YAPILDI

4. Geleneksel Türk halk müziği yarışması elemesi 20.02.2013 tarihinde Nevşehir Gençlik Merkezinde liseli öğrencilerin yoğun katılımıyla yapılmıştır. Müzik öğretmenlerinin jüri olduğu elemede yapılan planlama sonucu ilk 15 kişi arasına giren gençler finale katılmaya hak kazanmıştır. Türk Halk Müziği Yarışmasının finali 28.02.2013 Perşembe günü Kapadokya Kültür Merkezinde saat 19:00 da yapılacaktır. Final yarışmamıza tüm halkımız davetlidir.

Organizasyon Kenti Nevşehir