Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar belediyesi 100. Kuruluş yıldönümünü bir dize etkinlikle kutlayacak.

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar kasabasının Belediye Başkanı İsmail Genç, gazetemizi ziyaret etti. Başkan Genç'i FİB Haber.Com Genel Koordünatörleri Fikret Çapacı ve İbrahim Uysal karşıladılar.

Nevşehir ve bölge haberlerini FİB Haber.Com'dan takip ederek öğrendiğini belirten Başkan Genç, Nevşehir ve tüm Kapadokya'nın gözü kulağı sesi olarak bu başarılı çalışmalarınız sebebiyle tüm FİB Haber Ailesine teşekkür ediyorum dedi. 

Ziyarette, Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar kasabasının Belediye Başkanı İsmail Genç, 28-29 Ekim 2016 tarihlerinde düzenlenecek olan "Ortahisar Belediyesi 100. Yıl Kutlamalarına" tüm halkımızı davet etti.


Geleneksel Ortahisar Kültür ve Turizm Festivali etkinlikleri 28-29 Ekim 2016 tarihlerinde belde de gerçekleştirilecek.

Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç’in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan festival programı kapsamında 28 Ekim 2016 Cuma günü Saat 14.00’ da Tepebaşı meydanında açılış konuşmaları yapılacak, Kılıç Kalkan gösterisi yapılacak, Anılarla Ortahisar ve yöresel sanatçılar konsarı düzenlenecek. Festival etkinliklerinin ilk günü fener alayı ile son bulacak.

Etkinliklerin ikinci gününde ise yine kılıç kalkan gösterilerinin ardından yarışmalar düzenlenecek. En iyi pekmez ve en iyi kabak çekirdeği yarışmalarının ardından festival programı Türk Halk Müziği sanatçısı Gülşen Kutlu’nun konseriyle sona erecek.