30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Ortahisar kasabası Belediye Başkanlığı için ilk başvuruyu 25 Ekim 2013 tarihinde yapan Mustafa ATEŞAçıklamasında;

“30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Belediye Başkanı Adayı olabilmek için: Görüşleri çok değerli olan birbirinden değerli dostlarımla gerekli istişareleri yaptıktan sonra, kasabama daha fazla ve daha etkin hizmet edebileceğimi düşündüğümden, bugün itibariyle 15 yıllık memuriyet hayatımdan, dolayısıyla 4 yıldır yürüttüğüm Nevşehir Öğretmenevi Müdürlüğü görevimden istifa ederek, ADALET ve KALKINMA PARTİSİ’nden Ortahisar Kasabası Belediye Başkanlığına Aday Adaylığı başvurumu resmen yapmış bulunuyorum.
Henüz fikir aşamasındayken bile bu ulvi ve heyecanlı yolda benimle yürüyen, beni her daim destekleyerek hiçbir zaman yalnız bırakmayan tüm candan dostlarıma; gönülden teşekkür ederim.
Bu hizmet yarışının sonucunda kasabamızın kazanacağına olan inancımla, diğer aday adayı olacak arkadaşlarıma da şimdiden başarılar diliyorum.

Cenab-ı Allah cümlemizin yar ve yardımcısı olsun. Dua ve desteklerinizi eksik etmeyiniz. İnşallah Ortahisar ımızın ve bizlerin hakkında Allah’ım hayırlısını versin.

Turizm başta olmak üzere sosyo-kültürel faaliyetler, depoculuk, taşımacılık, tarım, eğitim, spor ve gençlere yönelik yeni istihdam alanlarında Kasabamız için sunmayı hedeflediğimiz 50 Farklı Proje ile hizmet yarışındaki yerimizi aldık ve bundan sonraki sözü Parti yetkililerimize ve Ortahisar halkına bıraktık.

Amacımız Ortahisar’ın tamamını kucaklamak ve belli bir zümrenin değil tüm Ortahisar'ın Belediye Başkanı olmaktır” dedi.