Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesindeki Abdioğlu Camii'nde 12 yıldır imam-hatip olarak görev yapan Ali Özcan'ın tayininin çıkmasına belde sakinleri büyük tepki gösterdi.

 

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesindeki Abdioğlu Camii'nde 12 yıldır imam-hatip olarak görev yapan Ali Özcan'ın tayininin çıkmasına belde sakinleri büyük tepki gösterdi. Özcan'ın tayininin durdurulması için Ürgüp Müftülüğü'ne giden belde sakinleri, sonuç alamayınca gruplar halinde Nevşehir Müftülüğü'ne giderek, tayin kararının geri alınmasını istedi. Yaklaşık 3 bin 500 kişinin yaşadığı beldede bin kişiden imza toplayan vatandaşlar, tayinin durdurulması için çalışacaklarını belirtti.

 

İmza kampanyasıyla ilgili açıklamalarda bulunan belde sakinlerinden Macit Mutlu ve Turhan Turhan, Merkez Abdioğlu Camii imam hatibi Ali Özcan'ın tayininin, Ürgüp ilçesinin Aksular Mahallesi'ndeki camiye çıkarıldığını öğrendiklerini ve bu karara şiddetle karşı çıktıklarını belirtti.

 

Mutlu ve Turhan, belde sakinleri tarafından çok sevilen Özcan'ın tayinin durdurulması amacıyla bin kişiden imza topladıklarını ve imzaları ilgili yerlere ulaştırdıklarını dile getirdi.

 

Vatandaşlar, beldede yaptığı hizmetlerle taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan Özcan'ın tayinin durdurulmasını istedi.