Nevşehirli Veliler Servis taşımacılığında bu yıl ücretlerin açıklanmasının ardından 10-14 yaşındaki ortaokul öğrencilerine hostes uygulaması nedeni ile 400 TL fazla ödeyerek mağdur olduklarını dile getirerek, bu duruma tepki gösterdiler. Birçok veli Valilik ve Belediye yetkililerini arayarak bu durumun düzeltilmesi konusunda istek ve öneride bulunduğu bildirildi.

Eğitimde servis taşımacılığında veliler, öğrenci servislerinin, geçen sene anasınıfı ve ilkokul (1.- 4.) sınıfa kadar hostes uygulaması yapılırken bu yıl ortaokul (5.-8.sınıf) öğrencilerine de hostes uygulaması nedeni ile aylık kişi başı yemeksiz gidiş geliş 135 TL ödeyecekleri yerde hostes uygulaması nedeni ile 185 TL ödemek zorunda kalıyor. Buda bir ortaokul öğrencisinin bir veliye 400 TL yıllık fazla ödeme yaparak mağdur duruma düşmesine neden olduklarını bildirdiler.

2018-2019 eğitim-öğretim dönemi, 17 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Her türlü zorluklara göğüs gererek çocuklarının en iyi eğitimi almasını isteyen veliler, zaman zaman bu haksızlıklar karşısında bu durumu Servis Araç Hizmeti veren yetkililere bildirdiklerinde onlarda ortaokul öğrencisine hostes ücreti alınmasının mantıksız olduğunu bu durumdan onlarında rahatsız olduğunu dile getirdiler.

Bu durumdan iki tarafta memnun değil. Veliler, çevre illerde bu tür bir uygulamanın olmadığını,ortaokul öğrencilerinin 10 -14 yaşında yetişkin birer birey olduklarını bu yılhostes uygulaması nedeni ile taşımacılık yapan servis yöneticileri hem de öğrenci velisi bu durumun biran önce çözüm bulunarak düzeltilmesi gerektiğini ve yetkililere çağrıda bulundular.

Bu sene Ortaokul ve Lise öğrencisi yıllık yemeksiz gidiş geliş 1147 TL ödemesi gerekirken, Lise öğrencisi 1147 TL öderken Ortaokul Öğrencisine  1572 TL ödemek zorunda kalıyor.

Ardaki 400 TL’nin yıllık hostes ücreti olduğunu ve 10-14 yaşındaki öğrencilere neden hostese ihtiyaç duyulduğu anlam veremediklerini dile getirirdiler.

Nevşehir'de Okul Servisleri Fiyat Tarifesi,

Lise yemeksiz ( 2 sefer) 1.147 TL

İlköğretim (1-8) - Ana Sınıfı 1.572 TL Yemeksiz servis (2 Sefer)

..................

Velilerden Ortaokul Öğrencilerine Taşımacılıkta Hostes Ücretine Tepki Geldi