Kırşehir’den Ankara yönüne giden yolcu otobüsünün dün buzlanma nedeniyle kontrolden çıkması ve şarampole devrilmesi sonucunda 7 kişi hayatını kaybetti. Kazada 5’i ağır 23 kişi de yaralandı. Kaza raporu henüz yayınlanmadı ancak aynı yolda bu kez Kırşehir’den kalkıp Kayseri’ye giden bir otobüste yaşanan görüntüler izleyenleri dehşete düşürdü.

568bce2a67b0a94700a1506f

 

Bir yolcunun yaklaşık yarım saat boyunca cep telefonu ile yaptığı kayıtta, içinde onlarca yolcu bulunan otobüsün şoförünün sürekli cep telefonuyla mesajlaştığı ve görüşme yaptığı, bu nedenle de zaman zaman direksiyon hakimiyetini kaybettiği görülüyor.

Otobüste çektiği görüntüleri Hurriyet.com.tr’yle paylaşan yolcu, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

“Kayseri’den kalkacak uçağa gitmek için otobüs bileti aldım. 10 Aralık’ta Kırşehir’den saat 08.00’de harekete eden … firmasına ait otobüse 08.30 sıralarında Mucur’dan bindim. Otobüs hareket ettikten hemen sonra şoför elindeki cep telefonu ile sürekli birilerine mesaj gönderiyordu. Yarım saat boyunca bu böyle devam etti. Otobüsü 95 kilometre hıza sabitlemişti. Telefonla mesajlaştığı için direksiyon hakimiyetini zaman zaman kaybediyor, otobüs yol kenarına doğru savruluyordu. Bu anları cep telefonumla uzun süre kaydettim.”

POLİS: SADECE 88 TL 

“Kozaklı Bölge Trafik Şube Müdürlüğü önüne geldiğiimizde otobüsten ineceğimi ikaz ettim. Şoför, ‘Ne oldu, bir şey mi vardı?’ diye sordu. Ben de olmadığını, inmek istediğimi ısrarla söyleyince durdu. Trafik şubenin içine girdim, durumu görevli polislere anlattım. Cep telefonu kayıtlarımı da ilettim. Polislerden biri, ‘O kadar çok bu şekilde seyreden otobüs ve minibüs var ki, biz sadece 88 lira ceza yazabiliyoruz. Cezaların daha caydırıcı olması lazım’ diyerek durumdan şikâyet etti. Ben polislerin de bu konuyla yeterince ilgilendiğini düşünmüyorum. Dünkü kazayı görünce bu görüntüleri sizinle paylaşmaya karar verdim.”

KAYNAK : HURRİYET(Gamze KOLCU/ANKARA)