Afganistan'daki iç karışıklıktan dolayı Türkiye’ye sığınan Özbek aile, Nevşehirde hayır sahiplerinin yardımlarıyla yaşamaya çalışıyor.

Afganistan'daki iç karışıklık nedeniyle Nevşehir'e gelen ve 4 çocuğuyla sobalı bir evde kiracı olarak yaşayan Özbekli aile imkansızlıklar içerisnde yaşam mücadelesi veriyor.

Özbekli yavrucaklar Şimdi, Nevşehirlilerin merhamet ve vicdan altına sığındılar yardım eli bekliyor...

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Nevşehir’e yerleşen Özbekli  aile, sokaklardan topladıkları yiyecekler ile karınlarını doyurmaya çalışırken, kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor...

Çocuklarıyla geldiği Türkiye'de Nevşehir'e sığınan Özbekli aile, hayır sahipleri ile kendilerine Türkiye'nin kapılarını açtığı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek canlarını kurtarmış oldukları içinde çaresiz sıkıntılı hallerine rağmen şükrediyorlar.


İHH Nevşehir Dernek Başkanı Baki Öncel hocanın rutin ziyaretleri kapsamında şahit olduğu ve şehrimize yeni gelen Özbekli aile için Nevşehirli hayırseverlere çağrıda bulunarak; Bu mağdur ailemize Allah rızası için yardım elini uzatmanızı bekliyoruz dedi.

Öncel açıklamasında; Dört çocuklu Özbek bir aile baba anne 6 kişiler.... Nevşehir'de güneş görmeyen tek odalı bır yerde hijyenden uzak sağlıksız bir ortamda hayat mücadelesi veriyorlar. İlk ziyaretimizde mutfağın bir köşesinde küflenmiş ekmek kırıntılarını çocukları için gizlice topladıklarıni öğrendik. Onunla karınlarını doyuruyorlar. Kömürleri, odunları yoktu.... Bir kardesimiz temin etti sağolsun. Şimdi çocukların yiyecek ve ısınacak sobalari var Ama o bir göz oda da ne hijyen sağlanır, nede insanca yaşanır. Daha insanca yaşayabilecekleri , barınabilecekleri Bir ev ve eşyalarını temin edebilirsek o masumlar şu soğuk kış gününde çok sevap kazanılır. Haydi Nevşehir bu aileye bu çocuklara bir omuz verelim. Bu mağdur ve günahsız çocukların yüzlerini birlikte güldürelim. Nevşehirli vicdanımızı bir kez daha harekete geçirelim.

Zaman zaman hayırsever bir kaç vatandaşımızın yardımlarıyla bugünlere kadar gelebilen ailenin içler acısı durumu yürekleri burkuyor. Şimdi Nevşehir halkının bu yavrucaklara sahip çıkma zamanı. Haydi Nevşehir...

Yardım İrtibat için : 0 535 932 71 25