Muhasebeci Mali Müşavir Mustafa Özdemir, Mayıs 2019 tarihinde yapılması planlanan seçimlerde Nevşehir SMMMO Başkanlığı'na adaylığını açıkladı...

Özdemir FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamada şunları ifade etti;

2019 Yılında Yapılacak Nevşehir Smmm Odası Seçim Bildirgesidir

2019 yılında yapılacak olan Nevşehir SMMM Odası Yönetim Kurulu Başkanlığına üye arkadaşlarım ve oluşturacağım kurullar  ile birlikte meslek camiamızın sorunlarını çözmek için talibim.

Öncelikle Mesleğimizde  kangren haline gelen Haksız Rekabet ve Meslek Mensuplarının Saygınlığı  konusunufarklı bir bakış açısı ile Eğitim ve Ar-ge odaklı olarak  çözebilmek için  yola çıkmış bulunmaktayım.

Yol haritası, Yapılacak işler, Yönetim Şeması, Kurullar ve çalışma esasları,Eğitim takvimi ve genel çalışma takvimi  ayrıntılı bir şekilde  çalışılmıştır. Konu Oda üyelerine ayrıca duyurulacaktır.

Birlik ve beraberlik içerisinde,  geçmişte   iyi yapılanlarından da, kötü yapılanlardan da örnek alarak, hep yeni şeyler söyleyip ,yeni şeyler yaparak ama sizlerle de  bütünleşerek arzuladığımız hedefe ulaşmayı umut etmekteyim.

Bu nedenle çıktığım yolda öncelikle  Tüm meslektaşlarımı, Geçmişte Başkanlık yapanları ve oda kurulu üyelerini, özellikle hali hazırdaki Başkan ve ekibini;görüşleri, önerileri ve destekleriyle birlikte yanımda görmekten onur duyacağım.

Çünkü bu kuruluş bizim kuruluşumuzundur. Çözümde bizlerdedir.

Başlıca Çözüm önerilerimde şunlardan oluşmaktadır.

*Haksız Rekabet ile 3568 sayılı kanunun verdiği sınırlar içerisinde mücadele edilecektir.

*Meslek mensupları ve çalışanları sürekli eğitim programı içerisinde günlük, haftalık ve aylık programlar halinde güncel mevzuat hakkında bilgilendirilecek ve eğitimler oda tarafında yapılacaktır.

* Ayrıca gerek staja başlayan, gerekse stajyer konumunda olanların eğitimleri sağlanacaktır.

* İşletmelerin ön muhasebede çalışacak elemanlarına Mesleki Yeterlilik kursları düzenleyip, iş garantili  eğitimler verilerek bu konudaki açık giderilecektir.

* Üyelerimizin ve yakınlarının aktif olarak katılacağı Amatör  spor kulübü kurma girişiminde olacağız.

* Yönetimimiz   Kooperatifleşme yöntemi ile  en kısa sürede üyelerimizin ofis ihtiyacını karşılamak için faaliyette bulunacaktır.

* Ofis işimizi takiben her üyemize yine aynı metotla site içinde,  bağımsız ,bahçeli üç katlı meskenler yaptırmak için girimde bulunacağız.

*Sivil toplu örgütleri ile bilgi alışverişinde bulunularak mesleki konularda bilgi toplantılar yapılacaktır.

*AR-GE şirketi kurularak mesleki konularda gelişmeler takip edilecektir.

*Sosyal etkinlik komitelerimiz aktif bir şekilde çalışacak mesleki kaynaşma üst seviyeye çıkartılacaktır.

*Bilişim hizmetleri için bir birim kurulacaktır.

Mustafa ÖZDEMİR

Mali müşavir