NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Milli İrade Platformu Kervansaray Derneği binasında toplandı. Toplantıda seçim sonrasındaki gelişmeler değerlendirilirken toplantıya AK Partili Nevşehir Milletvekilleri de katıldı.


Nevşehir Milli İrade Platformu Dönem Başkanı Mustafa Özdemir’in yanı sıra platforma üye bulunan 50’ye yakın sivil toplum kuruluşunun başkan ve yöneticilerinin katıldığı toplantıda AK Partili Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizlgider’de yer aldılar.

Toplantıda konuşan Platform Başkanı Mustafa Özdemir, AK Parti’nin tek başına iktidara geldiği 1 Kasım seçimlerinin ardından yeni bir sivil anayasa beklentisinin arttığına dikkat çekti.

Özdemir, “Seçimlerin ardından tüm Milletimiz artık yeni bir anayasa beklentisi içerisine girdi. Biz platform olarak uzun süredir bu talebi dillendiriyoruz. Bu yeni anayasa sürecinde en önemli konu başkanlık sistemi olacak. Biz platform olarak başkanlık sistemi konusunda kamuoyunun daha iyi aydınlatılması gerektiğine inanıyoruz. Türk Usulü bir Başkanlık sistemi nasıl olacak bunun halka iyi anlatılması gerektiği bir gerçek” açıklamalarında bulundu.

Toplantıda daha sonra Sivil Toplum Kuruluşlarından temsilciler söz alarak yeni dönemde AK Parti iktidarından beklentilerini dile getirdiler.

Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi’de toplantıda söz alarak Şehit ve gazi ailelerinin yeni hükümetten beklentilerini ifade etti.