NEVŞEHİR(MHA) Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Özdemir, HYSK seçimleri ve Kobani Olayları ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

HSYK seçimlerinin milli iradeye uygun bir şekilde tamamlanmasının ülkenin geleceği açısından önemli bir adım olarak gördüklerini dile getiren Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Özdemir, Kobani olaylarının ülkemizde bir kez daha yaşanmamasını temenni ettiklerini dile getirdi.

Özdemir, “HSYK seçimleri ülkemizin geleceği açısından çok önemliydi. Malum Ülkemiz gezi olayları ve 17 ve 25 Aralık operasyonlarıyla birlikte yeni bir vesayet dönemi ile tanıştı. Bu vesayetin devam edip etmeyeceğine HSYK seçimlerinin önemli ve belirleyici bir rol üstleneceğini söylemiştik. Memur-Sen olarak Türkiye’nin özgürleşmesi, demokrasinin önündeki engellerin kaldırılması, milli iradeye saygı duyulması hususlarında üzerimize düşeni yaptık. Gerek referandum sürecinde, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde üzerimize düşeni yaptık. Bizim amacımız bir siyasi partiye destek olmaktan ziyade. Vesayet sisteminin önünü kapatmaktı. Yargıçlarımız verdikleri kararlarla Türkiye’yi rahatlattılar. Bu sonuçta emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki süreçlerde biz daha öncede olduğu gibi Milli iradenin arkasında olmaya devam edeceğiz. Biz hiçbir zaman sokak eylemlerini tasvip etmiyoruz. Kimin ne söyleyeceği varsa bunu meşru yollarda yapılmalı. Ama hiçbir zaman şiddete varılmamalı. Olumuz bir Türkiye imajının çıkmasını tasvip etmiyoruz. Bunlara siyaseten destek olanları sorumluluğa davet ediyoruz. Etrafımız ateş çemberi. Sınırımızda yaşanan olaylara bakıldığında Türkiye’nin güçlü bir şekilde ayakta durması büyük önem taşıyor. Bu coğrafya da birileri operasyon yapmaya kalkıyor. Biz Kobani olaylarının bir kez daha yaşanmamasını ve tekrar etmemesini yürekten istiyoruz” diye konuştu.