Nevşehir Müftü Yardımcısı Nurcan Solak, ziyarette okulda görev yapmakta olan öğretmenler ve ziyarete eşlik eden Kur'an kursu öğrencileri ile bir süre sohbet etti.

Bakıma muhtaç engellilere karşı duyarlı olmanın, gereken ilgi ve desteği göstermenin insani ve dini bir görev olduğunu belirten İl Müftü Yardımcısı Solak, "İnsanın dünyada sahip olduğu veya olamadığı her şey bir imtihandır. Hasta ve engelli olmak bir imtihan vesilesi olduğu gibi, hasta ve engelliye bakmak ve eğitimlerine katkı sağlamak da imtihanın diğer bir boyutudur. Bu kardeşlerimiz isyan etmeden, sabrederek, gönülden Cenab-ı Hakka yönelirse dünyada yaşadığı mahrumiyeti ebedi saadete çevirebilir. Bakıma muhtaç, engelli kardeşlerimize karşı duyarlı olmak, gereken ilgi ve desteği göstermek insani ve dini bir görevdir. Müftülük olarak bizler de din görevlilerimiz ile birlikte engelli kardeşlerimizi ziyaret ederek, manevi destek olmaya ve gönüllerini hoş tutmaya gayret ediyoruz" dedi.

“Engelli kardeşlerimiz daima baş tacımızdır”
Yüce dinimiz İslam’ın, hastaları ziyaret etmeyi çok büyük bir sevap kabul ettiğini de belirten İl Müftü Yardımcısı Solak, “Dolayısıyla bir hastayı ziyaret etmenin bu kadar mükâfatı varken, bir engelliye yardım edip el uzatarak hatırlamanın sevabı daha da büyüktür. Onların bizi görmelerini beklemeden bizim onları görmemiz yeterlidir. Onlara yol göstermek yerine onlarla beraber yürümemiz yeterlidir. Çevremizdeki engelli vatandaşlarımızı daima baş tacı yapmalıyız. Şunu unutmamalıyız ki asıl engel, engelli kardeşlerimizi görmezden gelmekten kaynaklanmaktadır" şeklinde konuştu.
İl Müftü Yardımcısı Nurcan Solak, Kur'an kursu öğreticisi Sümeyra Karadeniz ve kurs öğrencileri, engelli çocuklarla yakından ilgilenerek, hazırlamış oldukları pasta, börek, kek, tatlı, sarma ve çeşitli meyveleri engelli çocuklara ikram ettiler.

İkram sonrası Hacı Nihal Kur'an Kursu Öğreticisi Sümeyra Karadeniz ve öğrencileri hazırlamış oldukları çeşitli etkinliklerle engelli çocukların hoşça vakit geçirmelerine vesile oldular.

Nevşehir Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Ümit Selçuk Şimşek, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek, müftülüğümüze, İl Müftü Yardımcısı Nurcan Solak hanım efendiye ve Hacı Nihal Kur'an Kursu Öğreticisi Sümeyra Karadeniz ile öğrencilerine teşekkür etti.