Nevşehir Belediyesi tarafından 2014 yılında hizmete kazandırılan Özel İnsanlar Eğitim Merkezi, eğitilebilir zihinsel engellilerin her alanda etkin şekilde toplum hayatında yer almaları amacıyla bir çok eğitim çalışmasına sahne oluyor.

Nevşehir’in Kıratlıoğlu Mahallesi’nde, eğitilebilir zihinsel engellilerin, zihinsel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunma, engelli olmanın getirdiği psiko-sosyal sorunların üstesinden gelinmesi ve onların toplumla entegre olabilmelerine yardımcı olunmasının amaçlandığı Özel İnsanlar Eğitim Merkezi’ne 40 engelli devam ediyor.

Alanlarında uzman bir eğitici kadrosu ile hizmetlerini sürdüren Özel İnsanlar Eğitim Merkezi’ne devam eden engelliler güzel konuşma, okuma yazma gibi eğitici kursların yanı sıra el becerilerinin geliştirilmesini amaçlayan kurslara katılıyor.


18 yaş ve üzerindeki engellilerin yararlandığı Özel İnsanlar Eğitim Merkezi’nde sabah sporu ile başlayan çalışmalara, engellilerin aileleri de gönüllü olarak katılabiliyorlar.

İlk, Orta Lise ve dengi okullardaki eğitim dönemi ile eş değer bir eğitim sürecinin gerçekleştiği Özel İnsanlar Eğitim Merkezi’nde engelliler, boş zamanlarını özel olarak oluşturulan park alanında dinlenerek geçirme imkanına da sahip. Diğer yanda özellikle Mart ayından itibaren oluşturulan sera alanında da sera ürünleri de yetiştiren engelliler, toplum hayatının en vazgeçilmez unsurları içerisinde olduklarını gerek el becerilerini geliştirmenin ötesinde bilgi düzeylerini de artırmanın çabası içerisinde bulunuyorlar.