Nevşehir GÖRBİR Şubesi tarafından Topuzluhan Restaurant'da 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle program düzenlendi. 

Programa Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz , Murat Göktrük, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, Kavak Belediye Başkanı Celal Yiğit, Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil,  Nevşehir İl Milli eğitim Müdürü Osman Şimşek, Nevşehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüseyin Şener,  Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Seyit İnce, AK Parti Nevşehir İl Başkanı M.Ali Tanrıver, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, İş Adamı Musa Ertaş, Şehrimizin önemli değerlerinden Hafız Cemil Usta, Kardelen Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Menekşe ,Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi,Nevşehir Ziraat Odası ve Muhtarlar Dernek Başkanı Hüseyin Altınışık,Nevşehir Esnaf ve Sanatkalar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü, Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, Dr. Levent Uluğlar,  çok sayıda STK temsilcileri, özel rehabilitasyon merkezi temsilcileri ve engelleri aşan özel insanlarımızla aileleri katıldılar.

FİB Haber Genel Koordünatörü Fikret Çapacı'nın başarılı sunumlarında, Nevşehir Görbir Şubesi tarafından gerçekleştirilen 10-16 Mayıs Engelliler Haftası Yemekli programı Görbir Dernek Başkan Yardımcısı Hafız Mahmut Kemikkıran Hocamızın selamlama konuşması ve dualarıyla başladı.

Daha sonra Görbir Nevşehir şube Başkanı Erol Mutlu tarafından  Engelliler Haftası özel proğramı açılış konuşmaları gerçekleştirildi.

Görbir Şube Başkanı Erol Mutlu Başta Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim , Sayım Belediye Başkanım ve Daire Müdürlerimiz ile tüm katılımcılara hoş geldiniz diyorum. Burada sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyor Bizleri sadece bu gün değil hergün , sadece bu hafta değil her hafta ve her defasında Sabahın şafak vakti makamlarında ağırlayıp her defasında bizi boş çevirmeyip tüm Engelli dostlarımız adına destekleri için Başta Belediye Başkanım Hasan Ünver, Milletvekillerim ve Valim Mehmet Ceylan a huzurlarınızda sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum ve Buradan tüm engelli kardeşlerimiz 10-16 Mayıs Engelliler Haftasını kutluyorum dedi. 

“Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok”

Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz de konuşmasında Bu günü özel kılan şey aramızdaki ÖZEL İNSANLARIMIZ.... Siz değerli Özel insanlarımızla
 bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını dile getiren Açıkgöz, "Biz AK Parti Milletvekilleri olarak her zaman sizlerin yanınızdayız. Bildiğiniz gibi AK Partimiz kuruluşundan bugüne tüm özel insanlarımıza yönelik engelleri aşan çalışmalar gerçekleştirmiştir. Bu çalışmalar sadece fiziki çalışmalar değil aynı zamanda gönül çalışmalarıdır. Sizlerle hasbihal etmek dertlerinizle dertlenmek, gönüllerinize girmek; temel gayemiz budur. Hepimizde biliyoruz ki hayatı paylaşmak için engel yok. Sizler de ailelelrinizle yada çalıştığınız kurumlarınızda görevlerinizi en iyi şekilde yerine getiriyorsunuz. Ben sizlere çok teşekkür ediyorum. Engelli kardeşlerimizin iş ve aile hayatlarıyla sosyal yaşama bağlılıklarını artırma noktasında farkındalık oluşturmaya da çalışıyoruz. İnşallah daha nice sağlıklı, mutlu, huzurlu günlerde bir araya geliriz." dedi.    

"Engelsiz bir Nevşehir için Hiçbir Neden Yok” 

Programın son konuşması için Kürsüye çıkan ve sözlerine "Engelsiz bir Nevşehir için çalışıyoruz" diyerek başlayan Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan da tüm davetlilerden büyük alkış topladı. Vali Ceylan, Bugün 10-16 Mayıs Engelliler Haftası ama ben burada Engelli kelimesini telaffuz etmek bile bana tuhaf geliyor onun için biz bu değerli insanlarımıza "Özel insanlar" diyoruz. İşte onları özel kılan şeylerden biri ise onların büyük VEFASI Vefalı olmaları. Siz Onlara bir adım atın onlardan onbeş adım yakınlık görüyorsunuz. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada onların her zaman yanlarında olarak İnşallah hep birlikte el ele kol kola yürüyeceğiz .Bu vesile ile bir kez daha Tüm Özel insanlarımızın bu özel haftalarını tebrik ediyorum dedi. Vali Ceylan proğramı düzenleyen GÖRBİR dernek Başkanı Erol Mutlu ve tüm katılımcılara teşekkür etti. 



 10-16 Mayıs Engelliler Haftası
  • 10 Mayıs Engelliler Haftasının açılışı
  • 11 Mayıs Görmeyenler günü
  • 12 Mayıs işitme ve Konuşma Kusurluları günü
  • 13 Mayıs Ortopedik Engelliler günü
  • 14 Mayıs Zeka ve Ruhsal Engelliler günü
  • 15 Mayıs Güçsüz Yaşlılar ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar günü
  • 16 Mayıs Engelliler Haftasına genel bakış.