Kapadokya Sanat ve Kültür Merkezi’nin gerçekleştireceği bu organizasyon sayesinde özgür atların yaşadığı eşsiz vadi turu ile bölgenin renkli yüzünü görme fırsatı buluyor olacağız…Binlerce yıllık toprağa yazılan büyülü tarihi ve etkileyiciliği ile dünya çapında bir kültür mirası olan Kapadokya’nın artık bir sanat ve kültür merkezi var!

Kapadokya'nın kültürel varlıklarına sahip çıkıyoruz...

Kapadokya Sanat ve Kültür Merkezi ilk organizasyonunu 7 Ekim 2015 Çarşamba günü Sarıpınar A.Ş. ev sahipliğinde, Culture Inn Cappadocia Oteli anasponsorluğunda gerçekleştiriyor.

Kapadokya Sanat ve Kültür Merkezi, Kapadokya Milli Parkın’daki tarihi peri bacalarına insanlığın evrensel değeri noktasından yaklaşıp korumayı öncelikli hedefleri arasında belirtmiştir. Türkiye’nin ve dünyanın ilgi odağı olan bu eşsiz coğrafyanın,  gelecek kuşaklara miras kalması için Sarıpınar A.Ş ve Uçhisar Belediyesi tarafından  kurulmuş olan Kapadokya Sanat ve Kültür Merkezi ticari amacı bulunmayan kuruluştur.  

Kapadokya Sanat ve Kültür Merkezi, 7 Ekim’de gerçekleştireceği açılış etkinliğinden birbirinden özel isimleri ağırlıyor olacak.
Arkeoloji Sanat Dergisi imtiyaz sahibi Arkeolog Nezih Başgelen’in ‘Dünden yarına Kapadokya’’ isimli sunumu ile başlayacak olan organizasyon, Gazeteci Ömer Erbil’in ‘’Kültürel varlıkların korunmasına Kapadokya örneği’’ konuşması ile devam edecek.
Ishak Serkan Başar’ın ‘’Son yıllarda turizmde yeni bir destinasyon Kapadokya’’ sunumunun yer alacağı etkinlik ile misafirler bambaşka bir Kapadokya izleme fırsatı buluyor olacaklar.