Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Özkonak kasabasında Belediye ekipleri tarafından Çevre Temizlik  ve Çevre Düzenleme Çalışmaları Başladı.

Özkonak Kasabasında Çevre Temizlik  ve çevre düzenleme çalışmaları başladı. Her yıl bahar ayının ilk günlerinde olduğu gibi bu yılda Özkonak Belediyesi tarafından Çevre düzenleme ve çevre temizlik çalışmalarına erken başlanıldı.



Özkonak KasabasındaTemizlik bahar çalışması ...


Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli yapılan Çalışmalar kapsamında, Kasabamız Genelinde Çevre Düzenleme, Ot Biçimi-Temizlik, Kaldırım-Kilitlitaş ve Kanal Açma Çalışmaları ile Cami Kebir Mahallesi Turizm Caddesi Logar Düzenleme, Cami Cedid Mahallesi Ceneviz Vadisi Ot Biçimi-Temizlik, Cami Kebir Mahallesi Ragıp Üner Caddesi Hastane Yolu Kaldırım-Kilitlitaş Kasabamız Genelinde Kaldırım-Kilitlitaş Düzenleme ve Kanal Açma Çalışmalarımız Devam Etmektedir dedi.

Başkan Yürekli, "Çevre Temizlik çalışmalarının ardından yabani otlara karşı ağaçlara zarar vermeyen "ot ilacı" yapılacağı ,refüj boyama çalışmalarının ve kasaba içerisinde ana yol ve  ana caddelerde trafik levhası, yön levhası ve ışıklandırma çalışmalarınında yapılacağını belirtti."

Tüm mahallerde çöp konteyner yerleştirme çalışmalarınında bu yıl sonuna kadar tamamlanacağı ve görüntü kirliliğine neden olan eski varillerinde tamamen kaldırılacağını belirten Yürekli, Ayrıca, İmirbağ Mevkii'nde Dere ve Köprü Islah Çalışmaları Tüm Hızıyla Devam Etmektedir dedi.


Yoğun tempo ile çalışan Özkonak belediye başkanı İlker Yürekli "Bir güne hayli yogun program sığdırıyor"

FİB Haber Merkezine açıklamada bulunan Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli, belediyemizle işbirliği içinde halkımıza daha iyi hizmet için elimizden geleni yapıyoruz. Beldemiz turizmiyle tarımıyla gelişmiş refah düzeyi yüksek bir yer olmayı fazlasıyla hak ediyor. Tüm çabamız Özkonak kasabasımızı aydınlık yarınlara taşıyabilmektir" dedi.

Önceliğimiz, alt yapı sorunu tamamlanmış, Temiz ve Yeşil Bir Özkonak...Halkımıza yaraşır bir kasaba oluşturmak adına gecemizi gündüzümüze vererek ben ve fedekar Belediye personeli ekibimle birlikte çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Özkonak, çok kısa sürede Nevşehir ve Anadolu'nun örnek parlayan yıldızı olacağından kimsenin şüphesi olmasın. Yine kasabamız, içerisinde huzurlu ve mutlu yaşayan insanları ile gurbetçilerinin geldiklerinde gitmek istemeyecekleri Cennet bir tatil beldesi olacaktır. Bu amaç ve hedefler, 2023 Özkonak kasabamız hedefleri olarak adım adım hayata geçecektir.

Tabiî ki bunların yanında sosyal kültürel faaliyetler, eğitim ve sağlıkla ilgili çalışmalarımızda yoğun bir şekilde artarak devam edecek. İnşallah yine kaynaklarımızı en maksimum verimlilikle kullanacağız ve kendilerine hizmet etmekten büyük onur duyduğum Özkonaklı hemşehrilerimin yüzünü ağartacak ve hayır dualarını alacağız."

Başkan Yürekli ; "Belediyeler yatırımlarını son bir iki yılda yaparlar tezinin aksine, harıl harıl çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz” "dedi.

Başkan Yürekli'nin yaptığı bu çalışmaları kasabalı vatandaşlardan büyük takdir görüyor.