Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli, Kasabamız Avanos ve Göynük girişlerine yöreye özgü Nevşehir Taşından "15 Temmuz Şehitler Köprüsü" ismiyle önemli bir eser kazandırmak için start verdiklerini açıkladı.

Kazandırdığı sayısız eserlere yenilerini eklemeye devam eden Belediye Başkanı İlker Yürekli, "Kasaba girişlerine Nevşehir taşıyla yapılacak olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü" kapısı" ile Özkonak kasabasına yeni bir simge kazandırmış olacak.


Özkonak Kasabasına Simge, Nevşehir'e örnek projeler üretmeye devam eden Başkan Yürekli," kasabanın Avanos Belha kilisesi girişiyle Göynük girişine ikiz köprü yapımına ilişkin projenin ihale aşamasında geldiğini ve köprünün 2017 yılı içerisinde tamamlanarak halkımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz" dedi.

Başkan Yürekli'nin elinin değdiği Özkonak, bölgenin parlayan yıldızı olmaya devam ediyor...

Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin esintilerini taşıyan, işlemeleri ve ihtişamıyla tarihi, mimarisiyle de modernliği bir arada sunan giriş kapılarının her biri  bölgeye ait izler taşıyor.

Projeye ilişkin ip uçları veren Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli, “Özellikle Selçuklu ve Osmanlı mimarisi esintileri taşıyan kasabamız giriş kapılarının her biri ayrı birer sanat eseri olacak. Desenlerdeki ve süslemelerdeki işlemeler Anadolu’daki yaşamış medeniyetlerin, Selçuklunun, Osmanlının günümüze ulaşmış kültür mirasları olarak göze çarpıyor. Özel aydınlatma sistemlerinin uygulanacağı Bu miras modern imalat tekniği ile yeniden yorumlanarak Selçuklu ve Osmanlı izleri ağırlıkta olacak şekilde uygulanıyor ve her bir kapımız bölgeye ait izler taşıyarak, görüntüsüyle de Özkonak kasabamıza ve Kapadokya'ya yakışacak” dedi.

15 Temmuz'u asla unutmadık unutmayacağız ve unutturmayacağız diyen Özkonak Belediye Başkanı İlker YÜREKLİ, "Değişen, Gelişen, Büyüyen Özkonak'a Yeni Bir Proje Daha Kazandırıyoruz. Kasabamız Girişlerine Yapmayı Planladığımız ve İhale Aşamasında Olan Projemiz Yıl İçerisinde Hizmete Açılacaktır. Şimdiden Siz Değerli Özkonak Halkına Hayırlı Uğurlu Olsun." dedi.

Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır...Gün batsa ne olur geceyi onaran bir mimar vardır...Yanmışsam külümden yapılan bir hisar vardır...
"VATAN SEVGİSİ ONA HİZMETLE ÖLÇÜLÜR"