Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Özkonak beldesinde geleneksel hıdırellez şenliklerinin düzenleneceği belirtildi.

Baharın gelişi ve doğanın yeniden canlanışı, 9 Mayıs Cumartesi günü Özkonak kasabası Ceneviz Deresinde düzenlenecek muhteşem bir proğramla kutlanacak.  

Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Özkonak Belediyesinin ortaklaşa düzenleyecekleri proğram için geri sayım başladı.


Bu yıl ilk kez yapılacak şenliğe çok sayıda Özkonaklı vatandaşlarla protokolünde katılması bekleniyor.


Şölen için tüm hazırlıklar tamam

9 Mayıs 2015 Cumartesi günü gerçekleştirilecek şenliklere tüm ilçe ve belde halkını beklediklerini belirten Yürekli, " Milletlerin sosyal oluşumunda Kültür değerlerinin yeri büyüktür. Toplumu oluşturan unsurların başında toplumu bağlayan sevgi, saygı, gelenek görenek ve inançlar gelir. Hıdrellez bizlere her mevsim kültürümüze sahip çıkmayı birlik ve beraberliği ve saygıyı hatırlatan bir bahar bayramıdır.

Bu vesile 9 Mayıs 2015 Cumartesi günü gerçekleştireceğimiz geleneksel hıdırellez şenliklerine tüm ilçe ve belde halkını davet ediyoruz” dedi.

Öte yandan Hıdırellez Şenliğinin Nevşehir Valiliği ,Özkonak Belediyesi ile proğram Ortağı Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü adına İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Cengiz Ekici ise yaptığı açıklamasında; ''Kültürel mirasımızın göstergesi baharın gelişini kutlamak amacı ile Özkonak kasabasında ilkini gerçekleştireceğimiz Hıdırellez Şenliği zengin kültürümüzün yaşatılması açısından büyük önem arz etmektedir. Bahar mevsiminin müjdecisi olarak kutlanacak Hıdırellez Şenliklerinin birlik ve dayanışmaya katkı sağlayacağına inandığını ifade eden Ekici tüm halkımızı Özkonak kasabasına beklediklerini ifade etti.

Ekici 9 Mayıs 2015 Cumartesi günü düzenlenecek Hıdırellez Şenliğimize tüm halkımız davetlidir'' diye konuştu.


YARIN ÖZKONAKTA HIDIRELLEZ ŞENLİKLERİNE KÜLTÜR TURİZM İŞ BİRLİĞİNDE DAVETLİSİNİZ

Öte yandan Özkonak Hıdırellez Şenlikleri programı ise şöyle;

PROGRAM İÇERİĞİ
 
Mehteran Ekibi Konseri 
Milli Güreşçilerin Gösterileri
Özkonak Meşhur pilavı ve hamursuz ikramı
Anadolu Medeniyetleri Resim sergisi
Unutulmaya yüz tutan yöresel oyunlarımız 
El sanatları sergisi 
Yarışmalar ( Çuval - ip çekme vs.)

Tarih: 09 Mayıs 2015 Cumartesi
Saat: 13:00
Yer: Ceneviz Deresi / ÖZKONAK KASABASI / AVANOS

NEVŞEHİR İL KÜLTÜR ve TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ İLE BELEDİYEMİZİN ORTAK DÜZENLEDİĞİ NEVŞEHİR HIDIRELLEZ ŞENLİKLERİ KASABAMIZ CENEVİZ DERESİ MEVKİİNDE CUMARTESİ GÜNÜ SAAT 10:00 ile 15:00 ARASINDA YAPILACAKTIR. TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR...

FİBHABER.COM Nevşehir'in ilk ve en çok izlenen haber sitesi...

Nevşehir'in Bağımsız Güncel Haber www.fibhaber.com