Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Özkonak kasabasında  Belediye muharrem ayı olmasından dolayı vatandaşlara bin kişilik aşure dağıttı.

Sosyal Belediyecilik Anlamında düzenlenen Aşure etkinliğine AK Parti Nevşehir Milletvekili Av.Murat GÖKTÜRK, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Şaban TOPUZ, AK Parti İlçe Başkanı Serkan FERALAN, Özkonak Belediye Başkanı İlker YÜREKLİ, Kalaba Belediye Başkanı Mustafa KÖROĞLU, Çalış Belediye Başkanı Alparslan ÖZER, AK Parti İlçe Teşkilat BaşkanıEtem DEMİRTAŞ, Özkonak Belde Başkanı Nuri ÖZKAN, Özkonak Kadın Kolları Teşkilatı, Özkonak Gençlik Kolları Teşkilatı ve Özkonaklı vatyandaşların Büyük Katılımlarıyla Gerçekleştirildi.

Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli, “Aşure gününün Allah katında ayrı bir yeri vardır. Bizlerde bu vesileyle Özkonak Belediyesi olarak vatandaşlarımıza aşure dağıtıyoruz. “ dedi.

Vatandaşlara kendi elleriyle aşure dağıtan AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk te, Muharrem ayının dayanışma, paylaşma ve muhabbet ayı olduğunu vurgulayarak, ‘aşure birçok çeşidin bir araya gelmesiyle oluşan, çok lezzetli bir tatlıdır. Bu bizlere farklılıklarımızla beraber bir arada yaşama kültürünün lezzetini anımsatır. Bu yüzden bugünün anlamı çok değerlidir. Bu sebeple Özkonak kasabamızda Belediyemizin bu anlamlı etkinliği ile vatandaşlarımıza aşure ikram ederek, paylaşmaya, hoşgörüye, birlik ve beraberliğe dikkat çekmek istiyoruz, dedi.

Aşurelerini Milletvekili Murat Göktürk ve Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli’in elinden alan vatandaşlar da teşekkür ederek, bu geleneğin yaşatılmasını istedi.