NEVŞEHİR/FİBHABER- Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Özkonak kasabasında “Temiz Çevrem” kampanyası kapsamında, 5 Mayıs Salı günü vatandaşların ve öğrencilerin katılımıyla çevre temizliği yapıldı.

Özkonak'ta çevre temizlik harekatı

Altında Özkonak Belediyesi öncülüğünde Proje ortakları Hacı Halil Türkkan Anadolu Lisesi, Yavuz Selim Lisesi, Cumhuriyet Ortaokulu, Mareşal Fevzi Çakmak İlkokulu'nun Katılımlarıyla Özkonak Genelinde TEMİZ ÇEVREM ismiyle Temizlik kampanyası başlatıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan projeyle birlikte Türkiye genelinde sokak, park, bahçe, sahil gibi ortak kullanım alanlarında "Temiz Çevrem" projesi kapsamında çevre temizliği yapılmakta. Belediyelerin rutin faaliyetleri dışında halkın ve öğrencilerin katılımı ile Temiz Çevrem projesini gerçekleştirdiklerini belirten Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli, "Bu kampanya kapsamında çevre bilincinin oluşturulması ve vatandaşların gözünde çevre ile ilgili bakış açılarını güçlendirmek amacıyla, Özkonak kasabasında çevre temizliği etkinliği yaptık.Temiz Çevrem etkinliğine katılan öğretmenlerimiz başta olmak üzere öğrenci kardeşlerimize ve tüm halkımıza teşekkür ediyorum" dedi.