Nevşehir Avanos ilçesi Özkonak Beldesine Yapılan Yatırım ve Hizmetlerin Toplu Açılış Törenleri gerçekleştirildi... 

Nevşehir’in Avanos ilçesine bağlı Özkonak beldesinde yapımı tamamlanan Belediye Hizmet Binası,
Kavdırlar Kesimhane ve Et İşleme Tesisi , Turizm Caddesi, Özkonak-Topaklı Yolu, Bal Ormanı ve Pazar Yeri düzenlenen törenle hizmete açıldı. 

ÖZKONAK’TA YAPILAN YATIRIMLAR TÖRENLE HİZMETE AÇILDI...

Avanos ilçesine bağlı Özkonak Kasabasında yapımı tamamlanan dev yatırımlar için tören düzenlendi. Düzenlenen törene, Topaklı-Özkonak yolu 17 km, Belediye Hizmet binası, turizm caddesi, Pazaryeri, Ökonak bal ormanı, Kavdırlar Kesimhane ve Et işletme tesisi hizmete açıldı.

Özkonak belediye binası önünde düzenlenen törene, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, milletvekilleri Erdal Feralan, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, TKDK Nevşehir İl Koordünatörü Murat Asiltürk, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş,Daire müdürleri ,Belediye Başkanları çok sayıda davetli ve Özkonaklı vatandaşlar katıldı.

Toplu açılış töreni davetli ve özkonaklıların Geniş katılımlarında FİB ajans ve Organizasyon Genel Koordünatörü Fikret Çapacı nın sunumlarında gerçekleştirilirken Törenin açılış konuşmasında Vali Mehmet Ceylan, Özkonak Belediye Başkanının kısa sürede herkesin takdirini kazanacak çalışmalara imza attığını belirterek, yapılan çalışmaların Özkonaklılar için çok değerli olduğunu söyledi. Ceylan, Özkonak-Topaklı yolu sadece Özkonak için değil, Kozaklı için, Nevşehir için, Topaklı için, Çalış için çok önemli. Hem Kapadokya turizmi için hem de ekonomisi için çok önemli bir yol dedi.

Vali Ceylan, 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan Özkonak-Topaklı karayolunun Nevşehir turizmi ve ekonomisi için çok önemli olduğunu belirtti. İl Özel İdaresi tarafından yapımı gerçekleştirilen 17 km uzunluğundaki bu yol sayesinde Nevşehir-Kozaklı arasındaki ulaşımın 20 km daha kısaldığını vurgulayan Vali Ceylan, çalışmalardaki gayretlerinden dolayı İl Özel İdaresi çalışanlarına ve Özkonak Belediye Belediye Başkanı İlker Yürekli’ye teşekkür etti. Vali Ceylan: “Nevşehir’de çok güzel bir birlik ve beraberlik ortamı yakaladık. Tüm bu hizmetler bu sayede kısa sürede tamamlanıyor. Nevşehir’e hizmetin en iyisini, en fazlasını getirmek için hep birlikte çaba gösteriyoruz” dedi.
 
 

ÖZKONAK YÜREKLİ BAŞKANIMLA PIRIL PIRIL PARLAYACAK’


Toplu Açılış Töreninde konuşan AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Özkonak beldesinin yakın bir zamanda Kapadokya bölgesinin en önemli turizm merkezlerinden biri haline geleceğini söyledi. Gizligider, 17 km’lik Topaklı-Özkonak yolunun 6 milyon TL tutarında olduğunu belirterek hayırlı olmasını temenni etti. Kozaklı’nın artık daha yakın olduğunu belirten Gizligider, yer altı şehriyle yoluyla artık Özkonak yeni bir turizm beldesi. Özkonak’ta artık iş de olacak aş da olacak dedi.

Gizligider, partilerinin vatandaşlara hizmet için iktidara geldiğini ve bunu gerçekleştirmek için büyük çaba sarf ettiğini ifade etti. AK Parti iktidarı döneminde Özkonak beldesinin önemli yatırımlarla bir çok hizmete kavuştuğunu ve bu yatırımların önümüzdeki yıllarda da süreceğini söyleyen Gizligider,”Son bir yılda Özkonak beldesinde yaklaşık 9 Milyon TL’lik bir yatırım gerçekleşti. Bunun içerisinde çok önemli hizmetler var. Özkonak bizim için çok önemli. Yaptıklarımızın hepsi az daha yapacak çok işimiz var. Özkonak için biçtiğimiz değerin sonu yok. Burasını hizmete doyuracağız. Özkonak pırıl pırıl parlayacak” dedi.

Milletvekili Erdal Feralan ise, yapılan tüm hizmetlerin siyasi istikrar sayesinde gerçekleştiğini belirterek Türkiye’nin hızlı büyümesini bu istikrarı ile birlikte sürdüreceğini vurguladı. Milletvekili Feralan: “Tüm hizmetlerin anahtar kelimesi ‘istikrar’. Türkiye eğer o 300-500 Milyon Dolar için IMF’den para dilendiği günlerden bu günlere geldiyse istikrarla ve halkımızın desteği ile geldi. Gezi olaylarından ve darbe girişiminden sonra bugünde etrafımızı yangın yerine çevirenlere, ülkemizdeki istikrarı bozmak isteyenlere inşallah halkımız 2015 seçimlerinde en güzel cevabı verecek.

Yerelde hizmetlerin, yerelde bu güzelliklerin yapılabilmesinin yolunun da ne olduğunu burada görüyorsunuz. Sayın valimiz, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, daire müdürlerimiz, halkımız hep bir arada. Burada olması gereken herkes burada. Böyle olunca bizlerde verdiğimiz sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Vermediklerimizi de yapıyoruz ve inşallah Türkiye bu istikrarını koruduğu sürece de hizmetler arkası arkasına gelecek” şeklinde konuştu.

Milletvekili Murat Göktürk’de:”Etrafımızda dönen oyunu fark etmek çok önemli. Buna göre davranmak gerek. Bu güne kadar halkımız bu şekilde davrandı ve düşmana fırsat vermedi.Yapılan hizmetlerin hayırlı olmasını ve Allah’tan birliğimizi, beraberliğimizi, dirliğimizi bozmamasını temenni ediyorum” dedi.

TKDK İl Koordünatörü Murat Asiltürk te yapmış olduğu konuşmasında şunları ifade etti;  Kurumun kurulduktan sonra ilk kabul ettiği projelerden birisi olan Kavdırlar Kesimhane ve Et İşleme tesisi çok kısa bir zamanda tamamlanarak hizmete girmiştir. 610 Bin TL'ık hibe desteği sağlanan tesiste yaklaşık 37 kişilik bir istihdam sağlanacaktır.Örnek bir proje olması vesilesi ile Özkonak ve çevresinde diğer yatırımlarında önünü açacağını düşünmekteyiz.Kurulduğumuz günden bu yana geçirdeğimiz dört çağrı döneminde kurumumuza sunulan toplam 100 milyon TL değerindeki projelerin tamamlanması durumunda yaklaşık 55 Milyon TL hibe desteği sağlanacaktır dedi.


Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ise, 6 ay gibi kısa bir sürede iş yapmanın çok zor olduğunu belirterek, Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli’yi başarısından dolayı kutladı. Ünver, daha önceki dönemlerde boş vaatler verildiğini savunarak, şimdi fiziki devrin, değişimin ve dönüşümün çok daha önemlisi bugün ülkemizde zihniyet devrimi yaşanıyor diye konuştu. Ünver konuşmasında, “Sözü namus bilen bir anlayış, çalışmayı namus bilen bir anlayış, insanlara hizmet etmeyi namus bilen bir anlayış insanların zihnine yerleşti artık. Yalan, siyasetin içerisinde bizim cephede tarih oldu” dedi.

Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan ise, Özkonak beldesinin tarihi, kültürü ve doğası ile bölgenin en önemli yerleşim merkezlerinden biri olduğunu ancak hak ettiği yerde bulunmadığını ifade etti. Özkonak’ı daha iyi bir noktaya getirmek için çaba gösterdiklerini belirten Erdivan: “Belediyemiz bu konuda üzerine düşeni yapıyor. Başkanımız kısa sürede önemli çalışmalar gerçekleştirdi. Bu çalışmaların sürmesi ile birlikte gizli bir hazine olarak gördüğümüz Özkonak beldemiz hak ettiği yere ulaşacaktır” dedi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ise, yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı Özkonak Belediye Başkanı Yürekli’yi kutladı. Başkan Ünver: “AK Parti öncesinde bir çok siyasetçi nasıl olsa yerine getirmeyecekleri için çok sayıda söz verirdi.

Bunla birlikte sürekli temel atma programlarına katılırlardı ve bu temeli atılan yatırımlar bir türlü hizmete kazandırılamazdı. Buraların açılması yıllar sürerdi. Ama artık Anadolu’nun en ücra köşelerinde bile bir zihniyet devrimi yaşanıyor. Sözü namus bilen, hizmeti namus bilen bir anlayış iktidarda. Artık yalan tarih oldu. Bunun en güzel örneklerinden birini burada yaşıyoruz. Başkanımız henüz seçileli 6 ay oldu ama verdiği sözleri kısa sürede tuttu. Kendisini kutluyorum.” diye konuştu.

Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli de, kendisine oy veren vatandaşlara vermiş olduğu sözleri tutmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, gece gündüz demeden sözlerimizi yerine getirmeye çalıştık. Elektrik sorununu da kısa süre sonra gidereceğiz. En büyük yatırım insana yapılan yatırımdır felsefesinden yola çıkarak Özkonak kasabasında yavrularımızın daha iyi eğitim görmesi için okullarda bakım onarım çalışması gerçekleştirdik dedi.

Başkan Yürekli; 26 Temmuz 2013 tarihinde temeli atılan Kavdırlar Kesimhane ve Et İşleme Tesisi Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Nevşehir İl Koordinatörlüğü destekleriyle tamamlanarak hizmete girmiştir. Özkonak kasabamıza iş istihdamı sağlayan Kavdırlar ailesine ve bu güzide yatırımı destekleyen İl Koordinatörümüze bu vesile ile teşekkür ediyorum.


 Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli, Mart ayında gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde seçmenlere söz verdiği sözleri yerine getirmek için büyük çaba gösterdiğini ve AK Parti Milletvekillerinin de desteği ile kısa sürede kasabalarına önemli hizmetler kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Konuşmaların ardından Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli tarafından belde de gerçekleştirilen yatırımlara katkılarından dolayı Vali Ceylan, milletvekilleri, Nevşehir Belediye Başkanı Ünver ile İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi yöneticilerine plaket verildi.

Vali Ceylan ve beraberindekiler daha sonra yapılan dua ile birlikte Belediye Hizmet Binası, Turizm Caddesi, Özkonak-Topaklı Yolu, Bal Ormanı ve Pazar Yerinin açılış kurdelesini kesti.


Protokol üyeleri daha sonra yapılan çalışmaları yerinde inceledi.Özkonak ta açılışı yapılan Kavdırlar Et Entegre tesisinde yenilen yemekten sonra ayrıldılar.