Özkonak Belediyesi tarafından Özkonaklı kadınlar için "Sanatla Gelen İstihdam Projesi" hayata geçiriliyor.

 Özkonak Belediyesinden Kadınlara İstihdam Projesi strat alıyor..
TKDK İl Koordinatörü Murat ASİLTÜRK, Avanos Halk Eğitim Müdürü Mustafa GÜRBÜZ, Sentez Halıcılık Genel Müdürü Şadan AKCAN, Stone Park Seyahat Acentası Muzaffer BÜYÜKBAŞ ve Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli ile birlikte İŞKUR Destekli Halk Eğitim Kursu Ziyaret Edilip Kadın Girişimciler ve Özkonak'ta İstihdam İçin İlk Adım Atıldı.

Başkan Yürekli Büyük Düşünüyor...!

Konuya ilişkin olarak FİB Haber.Com a açıklamalarda bulunan Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli, Özkonak Kasabamızda, Mutlu Kadın Yöresel El İşi Ürünleri ile Sanatla Gelen İstihdam Projesini hayata geçireceklerini belirtti. Başkan Yürekli, kasabamızda ev hanımlarına özel “Akıllı projelerle kasabamızda Kadınlara yönelik istihdam sağlayacağız” dedi.

Başkan Yürekli, Kasabamızda dar gelirli, hanımlara istihdahdam sağlayacak girişimci kadınlar ile buluşturma amacıyla hayata geçireceğimiz “Ekonomiye Kadın Gücü” projemiz ile yöresel El sanatlarımız Özkonak yemeklerimiz hem tanıtılacak ve hemde yaşatılacak.Ayrıca bu projemizle Bayanlarımızın bu emeğinin boşa gitmemesi için bir gelir getirmesi için aile ekonomisine bir katkısının olabilmesi için satışınında sağlanmasını düşünüyoruz.

Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli Kasabamızda Ev hanımlarının düzenlenecek kurslarda öğrendikleri el sanatı ürünleriyle boş vakitlerini en verimli şekilde değerlendirebileceklerini, yine ilerleyen zamanlarda yurt içinden ve özellikle yurt dışından aldıkları siparişlerle hem aile bütçelerine katkı sağlayabileceklerini hem de  el sanat ürünlerini tanıtımını yapacaklarınında altını çizdi.
El emeğinin kutsal olduğunu dile getiren Yürekli, Özkonak Belediyesi'nin kadına verdiği önemi dile getirdiği açıklamasında Ekonomiye Kadın Gücü” değerse orada güzellik ve başarı kaçınılmaz olur. Bizde Özkonaklı hamarat bayanlarımızın beceri ve hünerlerine güveniyoruz.Yeterki onlara bu şans verilsin.Yine projemizle Bu süre boyunca hayallerindeki işi yapmak isteyen kadınların gücünü ortaya çıkaracaktır dedi.

Başkan Yürekli verilecek kurslarla birlikte yıl içinde yapılan yöresel ürünlerin sergileneceğinin de müjdesini verdi.

Bayanlarımızın bu emeğinin boşa gitmemesi için bir gelir getirmesi için aile ekonomisine bir katkısının olabilmesi için ilerleyen zamanlarda birde satış mağazası kurmayı düşünüyoruz.Özkonak kasabamızı bir taraftan Kapadokya bütünlüğünde Turizm nimetlerinden maksimum faydalanmasına çalışırken diğer taraftanda Turizme destek verecek kollarında alt yapısı manasında hazır olması gerekiyor.Bu çalışmalarız Özkonak kasabamızın hak ettiği ölçüde turizme açılmasınında destekleyicisi olacağını ümit ediyorum dedi.Zira Özkonaklı hanımların yöresel lezzetler ve yöresel hediyelik eşya ve el sanatlarını kasabamızla markalaştırarak turistlere satışlarınıda pekala sağlayacağız dedi.

Özkonaklı vatandaşlarda Başkanları İlker Yürekli'ye teşekkür ederek kendilerine ve kasabalarına yönelik hazırlanan bu projeden şimdiden çok umutlu ....