Suriye’de Topraklarını Savunan Bayırbucak Türkmenleri İçin Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Özkonak kasabasında Yardım Kampanyası Düzenlendi. Bir Hafta Gibi Kısa Sürede Bir Tır Dolusu Un Yapılan Dualar Eşliğinde Suriye’ye Gönderildi.

Özkonak Belediyesi öncülüğünde Esed rejimi ve Rus bombardımanında topraklarını kahramanca savunan Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası düzenlendi. Özkonak halkı bir hafta gibi kısa sürede  550 Torba, 1 tır yardım toplayarak Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırılar karşısında duyarsız kalmadığını ispatladı.

Özkonak Belediyesi öncülüğünde İHH Nevşehir Şubesi tarafından organize edilen yardım kampanyasında sınırda bekleyen soydaşlarımıza ulaştırılmak üzere 1 Tır un, yapılan dualarla Suriye’deki tampon bölgeye gönderildi.

Özkonak halkının sağladığı destek burada İHH'ya kanalıyla Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılacak.

Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli, Belediye Meydanı’nda Yapılan Törende Konuştu. 

Başkan Yürekli yaptığı konuşmasın da;  "Bayrakları Bayrak Yapan Üzerindeki Kandır. Toprak, Eğer Uğrunda Ölen Varsa Vatandır..." diyen Bayır Bucak Türkmen Kardeşlerimize, Emeğini Esirgemeyip Ekmeğini Bölen Özkonaklı Halkımızın, Destekleri İle Toplanan İlk Tır Dualarla Yola Çıktı. İnşallah İkinci Tır'ımızda Ocak Ayında Yola Çıkacaktır.
Yardımda Bulunup Emeğini Bizden Esirgemeyen Herkese Çok Teşekkür Ederim dedi.

Başkan Yürekli “Resül’ün Ümmeti Olarak Bizler Zulüm Gören Topraklarda Her Zaman Var Olacağız” Dedi.

Belediye Meydanı’nda düzenlenen törende konuşan Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli konuşmasında, “Bizim üzerinde hassasiyetle durduğumuz toplumun uyanışı noktasındaki ifadeler Özkonaklı halkı adına gerçekten gurur vericidir. Osmanlı nasıl geçmişte Nizam-ı Alem’in gerekliliğini inanmış olsun, inanmamış olsun tüm insanlık adına yerine getirmiş ise onun torunları olarak bizler her ne kadar yeni yeni uyanmaya başlasak da o misyonu yerine getirmeliyiz. Bu dönemler Çanakkale ruhunun yaşandığı dönemlerdir. Orta doğuda akan bir kan var. Bugün bize orada ne işiniz var diyenler, yıllardır orada zulüm edenlere, oyun oynayan ve toplumları bir birine düşürenlere bu soruyu sorup, hesap sormuyor. Esasında gücümüze giden, bizi yaralayanda budur. Nerede bir insanlık dramı varsa geçmişte olduğu gibi bugünde, alemlere rahmet olarak gönderilen Resul’ün ümmeti olarak bizler orada olacağız. Bu kararlılığı göstermeye devam edeceğiz. İçeride dışarıda kim ne konuşursa konuşsun sadece laklak eder. Özkonak’dan 1 tır insani yardımın 1 hafta içerisinde toplanması Özkonaklı’nın ne kadar duyarlı olduğunu ve geçmişine, ecdadının değerlerine ne kadar bağlı olduğunu göstermektedir. Bu faaliyette emeği geçen herkesi kutluyor,Özkonak halkı adına teşekkür ediyorum”  ifadelerini kullandı

Yapılan konuşmaların ardından İHH Nevşehir Şube Başkanı Baki Öncel’in dua ettirmesinden sonra yardım paketlerini götüren tır yola çıktı.

Özkonak'tan yola çıkacak yardımlar için İHH Nevşehir Şube Başkanı Baki Öncel yaptığı açıklamasında” Özkonak'lı hemserilerimize teşekkür ederiz. Allah kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun… dedi.