Nevşehir'in köklü sarraflarından Pamukcu sarrafiye'nin öyküsü 1967 yıllarına kadar uzanıyor...

Nevşehir'de 1967 yılında başlayan serüven Pamukcu Sarrafiye olarak , Nevşehir Merkez  Tahmis Caddesi’ndeki  mağazasında bugün yenilenmiş mağaza konseptiyle hizmet vermeye devam ediyor...

Nevşehir'in köklü esnaflarından ve saygın ailelerinden Pamukcu Ailesinin Nevşehir de Pamukcu Sarrafiye adıyla ilk olarak Merhum hayırsever Lütfü Pamukcu ile 48 yıl öncesinde başladı.

Gelin şimdi bir çay molası verip, zamana bir yolculukla seyreyleyelim...

H. LÜTFİ PAMUKÇU KİMDİR?
 
Hacı Lütfi Pamukçu, 1912 Yılında Nevşehir´de doğdu. Babası Hüseyin Pamukçu, annesi Azize Hanım’dır. Varlıklı bir ailenin çocuğu olan Lütfi Pamukçu başarılı bir öğrenci olup ilkokulu ve ortaokulu Nevşehir´de bitirmiştir. Arapça ve Fransızca olarak iki dil bilmektedir. Arapçayı son günlerine kadar yazıp okuyabilmekteydi.

Ortaokulu bitirdikten sonra, yakınları kendisinden öğretmen olmasını istedi. Lütfi Pamukçu babasının yanında ticaret yaptı. Önce babasının yanında manifaturacılık, daha sonra nakliyatçı olarak ticarete devam etti. 1967 yılında kuyumculuk yapmaya başladı. 1979 yılına kadar kuyumculukla uğraştı. Çalışmayı seven birisiydi.

Bağ-Kur emeklisi olan Lütfi Pamukçu, hacca gitmiş ve daha sonra sakin bir hayatı seçmiştir. H. Lütfi Pamukçu, zaman buldukça yurtiçi seyahatlerine çıkmayı, müzikle uğraşmayı severdi ve bu meziyetlerini çocuklarına da yansıtmıştır.
Yardımlaşmayı ve yardım yapmayı seven H. Lütfi Pamukçu, Nevşehir Devlet Hastanesi´ne büyük miktarlarda bağışlar yapmıştır. Hastaneye ilk Jeneratör ve Ultrason cihazları almıştır.
 
Nevşehir'de hala hazırda Eğitim-öğretim faaliyetini sürdüren ve ismiyle yaşayan H.Lütfi Pamukçu Orta Okulunun ilk binasını kültürlü bir geleceğe katkıda bulunabilmek için yapmıştır. 19.10.2003 yılında vefat etmiştir.

Merhum hayırsever Nevşehir Beyi ve memleket sevdalısı H.Lütfü Pamukcu'dan günümüze 48 yıldır hizmet veren Pamukcu Sarrafiye hala Oğlu ve torunlarıyla Nevşehir halkına yenilenen konseptiyle çalışmalarını sürdürüyor. 

FİB Haber Merkezi olarak sözde değil öze Nevşehir sevdalısı H. Lütfü Pamukcu'yu saygı sevgi ve dualarla yad ediyor Kendisini saygı ve rahmetle anıyoruz.

1912

Hacı Lütfi Pamukcu Nevşehir'de doğdu.

1940 - 1967

Hacı Lütfi Pamukcu, babası Hüseyin  Efendi ile birlikte iplik, pamuk ve  manifatura işleri ile  uğraşmışlardır.

1967

Pamukcu Sarrafiye, Hacı Lütfi Pamukcu tarafından Nevşehir Merkez Tahmis Caddesi’nde kurulmuştur

Pamukcu Sarrafiye, kurucusu olan Hacı Lütfi  Pamukcu’nın attığı güven temeli, temiz ve dürüst satış politikasıyla hem müşterilerin  takdirini toplamış hem de Nevşehir sarrafları arasında vazgeçilmez  olmuştur.

1975

Hacı Lütfi Pamukcu, Üstün Pamukcu’yu da yanına alarak altın alım-satım  işlerine devam etmiştir.

Yardımsever Hacı Lütfi Pamukcu, 1987 yılında kültürlü bir geleceğe katkıda bulunabilmek için Nevşehir Merkeze bir Ortaokul yaptırmıştır. Aynı dönem Nevşehir Devlet Hastanesi´ne de büyük miktarlarda bağışta bulunmuştur. Dönemin Sağlık Bakanı Halil Şıvgın tarafından kendisine plaket verilmiştir.



1979

Hacı Lütfi Pamukcu'nun emekli olmasıyla Üstün Pamukcu kuyumculuk faaliyetine devam etmiştir.

2005

2005 yılından sonra yenilenen mağazımızda Üstün Pamukcu ve oğulları kuyumculuk faaliyetine devam etmektedirler.

2015

Pamukcu Sarrafiye olarak , Nevşehir Merkez  Tahmis Caddesi’ndeki  mağazamızda bugün yenilenmiş mağaza konseptimizle hizmet vermeye devam etmekteyiz.