Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkan Adayı Hüseyin Akay'ı çiftçi bağrına bastı. Adaylığını açıklamasıyla birlikte çiftçinin büyük desteğini gören Akay, seçim çalışmaları çerçevesinde Avanos Ziraat Odasında ilgiyle karşılandı. 
Hüseyin Akay,; "Bugün artık Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi ve fabrikalar, 2,5 yıl öncesinde yaşadığı bitmişliği, tükenmişliği, borç sarmalını geride bırakarak normalleşme sürecine girmiştir. Mesai arkadaşlarımla birlikte ortaya koyduğumuz kararlı,disiplinli, istikrarlı, adil, tutarlı ve gerçekçi çalışmalarımız çerçevesinde şükürler olsun ki, iyi bir noktaya getirdik.

2,5 yıl öncesinde pancar bedellerini alıp alamayacağı endişesi yaşayan çiftçimiz, bugün artık hem günler öncesinden, hem de devletin verdiği fiyatın daha da fazlasından parasını alıyor. Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş. çalışanlarına maaşlarını geciktirmeden gününde ödüyor. Aynı şekilde sigorta, vergi ve kredi borçlarını da zamanında ve düzenli bir biçimde ödüyor.

Çiftçimiz avansını aylar öncesinden alıyor. Fabrikamız her geçen gün gücüne güç katıyor. Daha düne kadar Kayseri Şeker'e kredi vermeyi bırakın görüşme taleplerini bile geri çeviren bankalar, bugün kredi vermek için sıraya giriyor.

Gelinen noktada yaşanan bu olumlu süreç, çiftçimize de aynı oranda yansıyor. İstikrar sürdükçe, fabrikalar büyüdükçe çiftçinin de ekonomisi büyüyecek. Ben, hiçbir zaman yapamayacağım şeyin sözünü vermedim, vermem de. Bol keseden vaat vermek, umut tüccarlığı yapmak, sonucu ne olursa olsun bizim kitabımızda yazmaz.

Cenab-ı Allah'ın takdiri, çiftçilerimizin teveccühü ile çiftçiye hizmet etme şerefi bizlere nasip olursa dün olduğu gibi bundan sonrasında da ekibimle birlikte şerefimizle, namusumuzla hizmet etmeye devam edeceğiz. Çiftçimizin bizlere vereceği emaneti namusumuz bilip ona göre hareket edeceğiz.

Buradan sizlerin şahsında tüm çiftçilerimize çağrım şudur; Kimi seçerseniz seçin ama kazanan siz olun. 25 Haziran'da fabrikanıza sahip çıkın ve mutlaka seçime katılın. Seçimin şimdiden çiftçilerimiz başta olmak üzere Kooperatifimize, fabrikalarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi .