Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.ş Yönetim Kurulu ve Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız,TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun Aksaray'daki Tarım Ticaret Merkezi'nin temeli atma programına katıldı.

Parmaksız TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile birlikte Aksaray Ticaret ve Sanayi Odasının akşam iftar proğramınada katıldılar.


Aksaray Ticaret Borsası Tarım Ticaret Merkezi temel atma törenine katılan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada, son 10 yılda dünyanın toplam geliri 33 kat, tarım ve hayvancılık ürünlerinin ise fiyatlarının yüzde 175 arttığını söyledi.​


Aksaray'ın çok önemli bir tarım merkezi olduğunu ve su sorunu yaşadığını aktaran Hisarcıklıoğlu, "Aksaray tarımının en önemli sıkıntısı, su sıkıntısı. Bunu yetkililere de ilettim. Nasıl Konya'ya Göksu'yu getirdiysek, Kızılırmak'tan suyu da Aksaray'a getirmeliyiz. Bunun hep birlikte takipçisi olacağız. Amacımız tarımı geliştirmek" dedi.

 

Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin tarım ve hayvancılıkta dünyanın ilk 7 ülkesinden birisi olduğunu belirterek, "Son 10 yılda dünyanın gelirleri 33 kat, tarım ve hayvancılık ürünlerinin ise fiyatları yüzde 175 artmıştır. Yani dünyanın zenginleşmesi yüzde 33, tarım ve hayvancılık ürünü olan gıda ürünlerinin fiyatları 175 artmış. Bunun iki nedeni var. Birincisi dünyanın nüfusu her yıl bir Türkiye kadar artıyor. İkincisi, özellikle Güneydoğu ve Uzakdoğu Asya'da son 10 yılda 500 milyon kişi köyden kente göç etti. Yani az gelirliden orta gelirli gruba geçti. Onun için bütün dünyada gıda fiyatları arttı" şeklinde konuştu.

 

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, yönetim kurulu ve meclis üyelerini tebrik eden Hisarcıklıoğlu, müthiş vizyoner bir iş yaptıklarını söyledi.

 

Buradan çiftçi, tüccar ve sanayicinin kazanacağını vurgulayan TOBB Başkanı, “Tüm Aksaray zenginleşecek. Valimize, belediye başkanımıza ve milletvekillerimize bu tesislerin yapılmasında verdikleri destek dolayısıyla teşekkür ediyorum. Kamu özel sektör el ele verirse ne eserler ortaya çıkacağını görüyoruz” dedi.


Konuşmaların ardından Aksaray Ticaret Borsası ve Aksaray Belediyesi tarafından yaptırılan Tarım Ticaret Merkezi'nin temeli atıldı.

 

Törene Hisarcıklıoğlu’nun yanısıra, TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Faik Yavuz, Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.ş Yönetim Kurulu ve Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız,Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Milletvekilleri Turan Yaldır ve İlknur İnceöz, Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, Aksaray TB Başkanı Hamit Özkök, Aksaray TSO Başkanı Ahmet Koçaş ve bölge oda/borsa başkanları katıldı.


TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, törenin ardından Aksaraylı bir kadın girişimcinin mağazasını ziyaret ederek bir süre sohbet etti.