Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, NTSO Kadın Girişimciler ve Genç Girişimciler Kurulu aylık toplantısını gerçekleştirdi.
Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız tarafından başlatılan uygulama ile Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilen aylık Meclis Toplantıları öncesinde düzenli olarak yapılacak toplantıda Kurulların aylık çalışmaları değerlendirildi.
Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız’a bir aylık çalışma raporunu aktaran NTSO Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Gülper Gündüz Yassı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle 5 Mart 2015 tarihinde Kadın Girişimciler Kurulu olarak “Kadın Hastalıkları ve Kanserle Savaş” konulu bir konferans düzenleneceğini dile getirdi.
İş hayatında karşılaşılan sorunların ve çözüm önerilerinin de masaya yatırıldığı toplantı da konuşan NTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, “Kadın Kurulları İcra Komiteleri olarak kurumsal yapı altında çalıştığınızı unutmayın. Seminer, eğitim ve sosyal projelerde gerek NTSO gerekse TOBB imkanları dahilinde her türlü desteğin kurulların hizmetinde olduğunu bilin. Asıl amacımız Nevşehir’de dolayısıyla Türkiye’de kadın girişimci sayısının artırılmasıdır. Dünya’da gelişmiş ülkelere bakıldığı zaman ülkemizde kadın girişimci sayısı kıyaslanamayacak kadar az. Hedefimiz kadın girişimci sayısını artırmak olmalı.” Dedi.
Daha sonra Genç girişimcilerle bir araya gelen NTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, burada da Genç girişimcilerin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Genç girişimcilere, “Her biri en az kendiniz kadar başarılı olan girişimciler kazandırmalısınız. Bu konuda yapılacak her türlü çalışma ve projenin arkasındayız ve her türlü desteğe varız.” Dedi.
Toplantılarda ,yeni girişimciler için ulusal ve uluslararası hibe ve teşvik programlarının tanıtılması amacıyla verilmesi düşünülen eğitimler gündeme gelirken Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, Ahiler Kalkınma Ajansı, TKDK ve KOSGEB yetkilileri ile yapılacak işbirliği çerçevesinde bu konuda eğitim seminerleri düzenleneceğini sözlerine ekledi.