20 Temmuz 1954 tarihinde il olan şehrimizin 62. İl oluş yıl dönümünü kutlayan NTSO Yönetim Kurulu Başkanı M.Arif PARMAKSIZ;
 “Sadrazam Damat İbrahim Paşa’nın küçük bir kasaba konumunda ki Muşkara’yı imarından başlayarak 20 Temmuz 1954 tarihinde il statüsü kazandığı günlere ve 62. yıl dönümünü kutladığımız bu günlere kadar Nevşehir’e katkısı olan bütün hemşerilerimize şükranlarımı sunuyorum.
Oda olarak üyelerine daha fazla katkı sağlayarak onların büyümelerine yardımcı olmak, şehrini ve bölgesini ulusal ve uluslararası boyutta tanıtarak şehrimizi bir adım daha ileri götürmenin gayesinde olan Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odamızın Yönetim Kurulu Başkanı olarak Nevşehir’imizin il oluşunun 62. Yıl dönümünü kutlarım.
Ayrıca, 15 Temmuz Cuma gecesi yaşanan Kalkışma Girişimine karşı koyarak hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza, güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet diler, şükranlarımızı tekraren iletirim.” diyen NTSO Başkanı PARMAKSIZ ; “TOBB ve Ülke genelinde 365 Oda ve Borsa olarak 19 Temmuz Salı saat 11:00 de aynı anda bütün darbelere karşı olduğumuzu bildirdik, bu şer odakları emellerine asla ulaşamayacaklar, daha çok çalışacağız, daha çok üreteceğiz, daha çok istihdam sağlayacağız, iş dünyası olarak devletimize ve hükümetimize her türlü desteği vermeye her zaman hazırız, yeter ki memleketimizde huzur ve refah hakim olsun.”