Kokutulmuş patates yüklü TIR içinde 150 kilo eroin bulundu.

 
PATATESLER KOKUTULMUŞ!

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda, köpek detektörlerin yakalamaması için kokutulmuş patates yüklü TIR´a, çuvalların içine gizlenmiş yaklaşık 150 kilogram eroin ele geçirildi. TIR´ın çeşitli yerlerine gizlenmiş çuvalların içindeki eroin paketlerine, şüphe çekmemek için patates şekli verildiği görüldü. Ayrıca patatesle eroin çuvallarını ayırt etmek için çuvallara kırmızı ip bağlandığı tespit edildi. TIR´ın istikametinin Van´dan Bursa´ya olduğu ifade edildi.

ÖNEMLİ OPERASYON

Bir ihbarı değerlendiren Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kırıkkale-Ankara Karayolu Yenişehir Kavşağı´nda bir TIR´ı durdurdu. Narkotik köpeği "Leydi" ile yapılan aramada, patates çuvallarının içine gizlenmiş yaklaşık 150 kilogram eroin bulundu. TIR şoförü O.G. (28) gözaltına alındı. Olay yerine gelen Kırıkkale Emniyet Müdürü Hasan Onar, Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürlüğü ekiplerini başarılarından dolayı tebrik etti.

BİLGİ VERİLDİ

Onar, gazetecilere yaptığı açıklamada, birkaç ille koordineli yapılan çalışmayı Kırıkkale´de sonlandırdıklarını söyledi. Uyuşturucu kaçakçılarının patates çuvalları içine patatese benzetilen eroin gizlediklerini ifade eden Onar, "150 kilogram civarında eroin olduğunu değerlendiriyoruz. Buradan tüm şehitlerimize de Allah´tan rahmet, geride kalanlarına sabırlar diliyorum. Türk polisinin terör ve uyuşturucuyla mücadelesi devam edecektir." dedi.