Şimdiden bütün mümin kardeşlerimizin ve Nevşehirli tüm okuyucularımızın Mevlid Kandillerini kutluyoruz...
Mevlid Kandili, Rebiül Evvel ayının 12.gecesi Mevlid kandilidir. Hz. Muhammed'in (A.S.M.) doğum gecesidir. Bu tarih bu sene 12 Ocak 2014 Pazar gününü 13 Ocak 2014 pazartesi gününe bağlayan geceye tevafuk etmektedir. Bu gecenin yani Peygamberimiz'in (A.S.M.) doğum tarihinin birçok özelliği ve güzelliği vardır. Peygamberimiz'in (A.S.M.) doğum gecesinde meydana gelen mucizeler vasıtasıyla o gece dünyaya gelen Peygamberimiz'in (A.S.M.) yapacağı iş ve icraatlarının birer habercisi ve müjdecisi olarak tecelli etmiş ve tüm dünyaya bir takım mesajlar verilmiştir:
O gece Peygamberimiz'in (A.S.M.) annesi ve orada bulunanların gördükleri bir nurdur ki, demişler. “ Biz öyle bir nur gördük ki, bize doğu ve batıyı aydınlattı “  İşte bu mucize ile tüm insanlara şöyle bir mesaj veriliyor ve deniyor ki: Tüm dünyayı saran ve insanları Allah’tan uzaklaştıran şirk ve küfrün karanlığı her şeyin hakikatini gizlemiş, insanların dalalet ve sefahate düşmelerine sebep olmuştur. Her şeyin Allah’a bakan yönünü örtüp gizleyen küfrün karanlığını izale edip kaldıracak, insanlara hak ve hakikati gösterecek birisi gelecek ve getireceği nur ve imanın ışığı ile dünya  ve insanlığı kaplayan küfrün karanlığını kaldırıp insanların hidayet ve imanlarına vesile olacak.

Kabe’nin içini de puthane yapmışlar, 360 putu oraya yerleştirmişlerdi. İşte Peygamberimiz'in (A.S.M.) doğum gecesi bu putların çoğu baş aşağı düşerek yerle  bir olmuştu. Bu mucize ile o zamana ve  ondan sonraki zamanlara şu mesaj veriliyor ve deniyor: Yeni dünyaya gelen bu çocuk tüm putlarınızı ve putperestliği yıkıp yerine Hak ve tevhidi ikame edecektir. Ve böylelikle insanlar bir olan ve her şeyin sahibi ve Rabbi olan Allah’a kul olacak ve kulluk yapacaklardır.

O gece insanlarca takdis edilen Sava Gölü'nün kuruması ve Mecusilerin bin senedir yanan ve sönmeyen ateşlerinin o gece sönmesi mucizesidir. 

Peygamberimiz (A.S.M.) gelmeden önce batıl inanışlar vardı. İşte Peygamberimiz'in (A.S.M.) doğum gecesi meydana gelen o mucize yeni dünyaya gelen bu çocuğun tüm batıl ve hurafe inanışları kaldıracağını bildiriyor. Ve öyle de olmuştur.

Bu geceyi Peygamberimize as çok salavat getirip, namaz gibi ibadetlerle geçirebiliriz. Kendi hayatımıza O’nun hayatına bakarak yön vermek başka bir ifade ile Rabbimiz, Peygamberimiz (A.S.M.) ile neleri emrederek bizlere  farz kıldı, neleri yasaklayarak onları da bize haram kıldı, bu şekilde gecemizi ihya edebiliriz