Nevşehir’de Şubat ayında yoğunluk kazanacak olan esnaf ve sanatkar odaları seçimlerinde mevcut oda başkanlarından bir isim daha çekilme kararı aldı.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde Nevşehir Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Osman Güneri oda başkanlığına yeniden aday olmayacağını açıklamıştı.

Güneri açıklamasında, görevde bulunduğu 10 yıl içerisinde Nevşehir Belediyesi ile birlikte ilimizde sebzeci ve seyyar pazarcılara önemli kazanımlar sağladıklarına dikkat çekmiş, Türkiye’nin en modern pazaryerinin yapımında çok büyük emek harcayan Nevşehir belediyesi ve Başkan Ünver’e, belediye çalışanlarına teşekkür etmişti.

Güneri’nin ardından Nevşehir Terziler, Manifaturacı ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Habil Polatel’de aday olmama kararı aldı.

Polatel, Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de terzilik mesleğinin son demlerini yaşadığını, 10 yıl sonra terziliğin nostaljik bir meslek dalı haline gelebileceğini belirtmişti. Polatel’in bu kararının ardından oda başkanlığına kimin aday olacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

Nevşehir esnaf ve sanatkar odalarında şu ana kadar yapılan seçimlerde Gülşehir Esnaf ve Sanatkarlar odası başkanı Ahmet Şahin, Kozaklı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Ünal ve Ürgüp Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Ulusoy yeniden oda başkanlığına seçilmişlerdi.