Polonya Ödeme Ajansı heyeti üyeleri ilk defa geldikleri Kapadokya bölgesinin tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerine hayran kaldıklarını söyledi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ile Polonya Ödeme Ajansı arasında 18 Kasım 2015 Çarşamba günü Ankara’da işbirliği protokolü imzalandı. Ardından heyetler teknik düzeyli eğitim çalışmasına geçti. Çalışma kapsamında Polonya Ödeme Ajansı heyeti, TKDK Nevşehir İl Koordinatörlüğü’ne teknik ziyaret gerçekleştirdi.

Polonya Ödeme Ajansı Başkan Yardımcısı Jarosław Wojtowicz ve beraberindeki heyeti İl Koordinatörlüğü’nde kabul eden TKDK Nevşehir İl Koordinatörü Murat Asiltürk, Nevşehir’de şu ana kadar yapılan yatırımlar hakkında kısaca bilgi verdi.

Kurum ziyaretinden sonra Nevşehir TKDK’nın desteklediği kırsal turizm yatırımlarına teknik gezi gerçekleştiren heyet, bitmiş olan yatırımların karşısında büyülendiklerini söyledi. Heyet üyelerine sonrasında Kapadokya bölgesinin tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerinin bulunduğu Uçhisar, Göreme ve Avanos gezisi düzenlendi. Heyet üyeleri ilk kez geldiklerini belirttikleri Kapadokya bölgesine hayran kaldıklarını söyledi.  Çanak ve çömlekle özdeşleşen Avanos ilçesine ziyarette Polonya Ödeme Ajansı heyeti, çömlek ustalarının şovuna eşlik etti. Çömlek yapımından sonra yine TKDK Nevşehir’in desteklemiş olduğu çanak çömlek fabrikasını inceleyen heyet, Kaymaklı Yeraltı şehrini gezip, Kaymaklı’nın meşhur kaymağı hakkında da bilgi aldı. Yapılan geziden memnun kalan Ödeme Ajansı heyeti, TKDK İl Koordinatörü Murat Asiltürk ve ekibini Polonya’ya mutlaka beklediklerini belirterek Nevşehir’den ayrıldı.